NavMenu

Roštiljijada – Dani kad Leskovac postaje centar Srbije

Izvor: Agrotv Nedelja, 18.08.2024. 09:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: adriaticfoto/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Leskovac i Turistička organizacija grada Leskovca, godinama unazad, na prostoru Široke čaršije u centru Leskovca, organizuju privredno – turističku manifestaciju Roštiljijada. Ova manifestacija postaje najveći gastronomski događaj na prostoru Balkana i jedna od najvećih u Evropi. S obzirom na broj posetilaca, izlagača i prateće sadržaje, Roštiljijada je jedna od najznačajnijih manifestacija u Srbiji, te sa pravom zauzima posebno mesto u republičkom kalendaru priredbi TO Srbije.

Procena organizatora su da je godišnje poseti više od pola miliona ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog provoda i taj broj se svake godine povećava. Leskovac, kao nekadašnji "Mali Mančester" – grad tekstila, "grad kozmetike", "sajamski grad", danas se na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja i Roštiljijadi.

Posetioce 26,27 i 28. avgusta očekuju dobar roštilj i nastupi Saše Matića, Željka Vasića i Sanje Vučić.

Takmičarski deo manifestacije počinje 29. avgusta, kada će u 18.30 biti upriličen "Memorijal Novica Stanković – Šaponja" – takmičenje u pripremi najveće pljeskavice, dok će goste u večernjim časovima zabavljati Uroš Živković. Isti dan će u restoranu Visoke poslovne škole u Leskovcu biti organizovano takmičenje majstora roštilja "Miodrag Gligorijević – Dragi Bure"

Fešta se nastavlja narednog dana, sa takmičenjem učenika srednjih ugostiteljskih škola i koncertom Elme Sinanović, kao i takmičenjem za najveću pljeskavicu "iz ruke".

Poslednji dan avgusta je rezervisan za popularnu grupu Zana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2024.  |  Agro

Swisslion-Takovo: U planu nove investicije u Slatke kuće, zatvaraju se samo objekti koji se nisu dokazali na tržištu

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se zatvara Slatka kuća (Swisslion-Takovo). Kako su naveli za Blic Biznis iz kompanije Swisslion-Takovo, neće se zatvarati konkretno te prodavnice, već planiraju nova investiranja, a zatvoriće se samo oni objekti koji se nisu dokazali na tržištu. "Slatke kuće" predstavljaju lanac maloprodajnih objekata specijalizovan za prodaju i promociju proizvoda iz proizvodnog asortimana

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.