NavMenu

Ministarstvo: Srpski elektroenergetski sistem i snabdevanje strujom stabilni

Izvor: Beta Sreda, 24.07.2024. 10:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Aitoff)Ilustracija
Srpski elektroenerergetski sistem je stabilan i otporan, a dokaz tome je i nedavni regionalni "blekaut" tokom kojeg je Srbija bila apsolutno energetski sigurna, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

U saopštenju ministarstva dodaje se i da je poboljšana proizvodnja otkrivke u odnosu na prošlu godinu, da se remonti proizvodnih kapaciteta obavljaju po planu i u predviđenim rokovima, da je neplaniranih zastoja termo blokova 10% manje nego prošle godine, a da za sve to vreme građani i privreda imaju stabilno i sigurno snabdevanje električnom energijom.

- Uprkos tome što je nezapamćeni dvonedeljni toplotni talas za posledicu imao enormnu potrošnju električne energije, koja je oborila sve letnje rekorde, i to u vreme remonata značajnih termo i hidrokapaciteta, EPS je obezbedio dovoljne količine električne energije i stabilno snabdevanje. Rekordna potrošnja iziskivala je obezbeđenje dodatnih količina električne energije, ali ona nije kupovana po havarijskim cenama, već po najpovoljnijim uslovima koje je tržište dozvoljavalo u tom trenutku - navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.07.2024.  |  Agro

Ukrajinski privrednik planira da u Srbiji otvori pogon za preradu žitarica i uljarica - Najavljen projekat vredan 150 mil EUR

U Srbiji bi uskoro mogao da bude otvoren pogon za preradu žitarica i uljarica, a u taj projekat bi bilo uloženo oko 150 mil EUR. O ovoj potencijalnoj investiciji bilo je reči na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića i ukrajinskog privrednika Sergeja Dedečkova (Sergiy Dyadechko). U razgovoru je istaknuta namera ukrajinskog privrednika da u Srbiji izgradi veliki pogon za preradu poljoprivrednih

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.