NavMenu

Usvojen predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o učešću Srbije u "Fiskalisu" i data saglasnost na sporazum o "Obrazovnom Trening centru Put svile Srbije i Kine"

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.06.2024. 14:28
Komentari
Podeli
(Foto: Lunja/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću naše zemlje u Programu EU "Građani, jednakost, prava i vrednosti", najvećem programu namenjenom promociji i zaštiti vrednosti Unije. Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između EU i naše zemlje o učešću Srbije u "Fiskalisu", programu Unije za saradnju u oblasti oporezivanja, u cilju obezbeđivanja kontinuiteta učešća u aktivnostima tog programa, odnosno unapređenja standarda i usklađivanja sa propisima i najboljim praksama EU na putu Cpbije ka članstvu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i izmena Odluke o privremenoj zabrani uvoza peleta od drveta, kojom je predviđeno da se produži privremena zabrana uvoza na još 90 dana, s obzirom na to da poremećaj na tržištu peleta još nije otklonjen, navedeno je u saopštenju Vlade.

Vlada je dala saglasnost da Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija pristupe zaključenju sporazuma o saradnji na zajedničkom uspostavljanju platforme saradnje "Obrazovni Trening centar Put svile Srbije i Kine" sa Politehničkom školom i kompanijom "Haitian internacional holdings limited" u Ningbou, u Kini, i Institutom za pojas i put iz Beograda.

- Poseban značaj ovog sporazuma je promovisanje i dalje razvijanje dualnog obrazovanja i Nacionalnog okvira kvalifikacija u Srbiji kroz razvoj zajedničkih studijskih programa i realizaciju učenja kroz rad za studente upisane na studijske programe koji se realizuju u takvom modelu u oblasti mehatronike, razmene nastavnog kadra i studenata u oblasti dualnog obrazovanja, stipendiranje izuzetno nadarenih studenata i drugih aktivnosti od zajedničkog interesa - ističe se u saopštenju.

Članovi Vlade usvojili su i Rešenje o dodeli nacionalnog sportskog priznanja Milošu Stanojeviću za osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini — veslanje, četverac bez kormilara za lake veslače, održanom u Varezeu, u Republici Italiji, 2012. godine. Ovom odlukom predviđeno je da nacionalno sportsko priznanje, u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja, bude dodeljeno Milošu Stanojeviću, s obzirom na to da je navršio 40 godina života.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Linglongu u Zrenjaninu sutra počinje serijska proizvodnja automobilskih guma

U kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu sutra će početi serijska proizvodnja automobilskih guma. Ceremoniji će, kako je najavljeno, prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i generalni direktor Linglong Tire Feng Vang i kineski ambasador u Srbiji Li Ming. Gradnja fabrike Linglonga počela je u martu 2019, a prema ranijim najavama, zaposliće 1.200 radnika i proizvoditi 13 miliona guma godišnje. Vrednost investicije veća je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.