NavMenu

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.04.2024. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/ Plan detaljne regulacije)
Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid.

Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica upućena Službi glavnog urbaniste grada Beograda, kojom se predlaže planiranje površina javne namene – površine za sportske objekte i komplekse umesto površine ostalih namena - privredne zone, planirane Planom generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave - Grad Beograd (celine I - XIX).

Plansko područje obuhvata deo privredne zone opštine Rakovica u neposrednoj blizini Topčiderske reke između autoputske obilaznice oko Beograda, Ulice Oslobođenja i privredno – komercijalne zone uz Topčidersku reku. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 19,89 ha.

- Cilj izrade Plana je redefinisanje planiranih namena u skladu sa potencijalima predmetnog područja, odnosno planiranje površina javne namene – sportski objekti i kompleksi i šume, u skladu sa potrebama stanovnika šireg okruženja, kao i definisanje parametara izgradnje u skladu sa prostornim mogućnostima i uslovljenostima područja i povećanje kapaciteta saobraćajne i komunalne infrastrukture - piše u dokumentu.

Planirani sportsko-rekreativni kompleks je namenjen za rekreativne aktivnosti stanovništva, treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa na lokalnom nivou. Predviđena je BRGP od 20.000 m2.

Sportsko-rekreativni kompleks, kako se navodi, može sadržati više sportskih objekata kao što su: otvoreni sportski tereni, otvoreni bazeni i akva park, zatvoreni sportski objekti (sportske sale, zatvoreni bazeni). Pored sportskih objekata kao obaveznog sadržaja, u okviru sportskog kompleksa moguća je realizacija i kapaciteta komercijalnih sadržaja (trgovina i ugostiteljstvo) i javnih službi (obrazovanje, zdravstvena zaštita i kultura) koji moraju biti usklađeni sa sportskom namenom kompleksa.

Dokument predviđa i da postojeći fond zelenila, bude dopunjen sadnjom novih sadnica drveća i šiblja od vrsta koje su odabrane u skladu sa postojećim prirodnim fitocenozama, karakterističnim za okolno područje.

PDR je izradio Urbanistički zavod Beograda, a rani javni uvid trajaće do 13. maja.

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Dodeljen ugovor za kupovinu 150 autobusa - Ukupna vrednost veća od procenjene za oko 256 miliona dinara bez PDV-a

Ugovor na tenderu koji je GSP raspisao za kupovinu 100 zglobnih i 50 solo autobusa zvanično je i dodeljen jedinim ponuđačima koji su su se javili u okviru te nabavke i to po ceni koja je veća u odnosu na onu koja je bila procenjena kada je tender raspisan. Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 mil EUR bez PDV-a, odnosno 57,7

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.