NavMenu

Uz Koridor 10 asfaltiraju i lokalne puteve - Saradnja opštine Pirot i kompanije "Alpine"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.08.2011. 08:52
Komentari
Podeli



Na osnovu sporazuma između lokalne samouprave Pirota i kompanije "Alpine", koja je izvođač radova na izgradnji Koridora 10, austrijska firma će asfaltirati nekoliko putnih pravaca na teritoriji opštine, rečeno je na konferencije za novinare koja je održana u velikoj sali SO Pirot.

Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine, tom prilikom je kazao da će opština ubrzati izdavanje dozvola za izgradnju asfaltne baze. Zauzvrat "Alpine" će asfaltirati prilazni put do Regionalne deponije dužine 750m i deo Drugog ringa u dužini od 550 m.

- Postignut je i dogovor sa MZ Berilovac o korišćenju pozajmišta sa koga će se terati brdski šljunak. Po završetku radova na Koridoru, "Alpine" će, kao društveno odgovorna firma, asfaltirati i putni pravac od Berilovca do magistralnog puta Pirot – Krupac - rekao je Predrag Topalović, direktor 4 lota na izgradnji Koridora 10.

Vrednost ovih radova je 250.000 EUR. Moderna asfaltna baza biće smeštena u ataru sela Sukovo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Građevina

Beograd u tri godine planira da uloži 87,2 mil EUR u Linijski park

Grad Beograd planira da do kraja ove i u naredne dve godine uloži 10,2 milijarde dinara, odnosno oko 87,2 mil EUR u Linijski park. Naime, kako se vidi u Odluci o budžetu Beograda za 2024. godinu koji su nedavno usvojili gradski odbornici, predviđeno je da grad do kraja ove godine izdvoji više do milijardu dinara za Linijski park, dok se u 2025. godini planira još 3,7 milijardi, a 2026. za te namene projektovano je 5,5 milijardi dinara.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.