NavMenu

Akva park u Inđiji primaće do 3.000 kupača dnevno - U Panonskim termama vrednim 14,8 mil EUR gradiće se 12 bazena na 3.100 m2, luks hotel, paviljoni, auto kamp...

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.01.2024. 13:07
Komentari
Podeli
(Foto: Nacrt izmena i dopuna severoistočne radne zone Inđija, screenshot)
Početkom meseca potvrđeno je da će se u Inđiji graditi dugoočekivani akva park, a Opština je već stavila na javni uvid Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije severoistočne radne zone, u kojoj je gradnja planirana.

Glavna izmena PDR-a koji je izradio zavod za urbanizam Vojvodine, podrazumeva gradnju akva parka i hotela, ali i apartmanskih pansiona, restorana, letnje pozornice, parkova za decu i otvorenih sportskih terena.

Kako se vidi iz plana investitora koji je deo dokumenta, predračunska vrednost investicije je 14,8 mil EUR.

Tačna lokacija budućeg kompleksa je katastarska parcela 2315/55 površine od 6 ha, na potesu Mala Umka.

Kompanija projekat najavljuje kao najveći akva park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom trafom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, autokampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva park će imati 12 bazena - 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 m2, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.

Realizacija projekta planirana je u 3 faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 m2 i dva otvorena bazena površine700 m2 i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih 5 otvorenih bazena na 1.000 m2 i dogradnja hotela sa još 70 soba.


Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.

Voda Sinđelić RUC Ždrelo, registrovana kao porodična firma 2006. godine, do sada je realizovala Mlavske terme u Ždrelu, Soko terme u Sokobanji, Vrnjačke terme u Vrnjačkoj Banji i terme Ozren u Republici Srpskoj.

Podsetimo, izgradnja akva parka u Inđiji je najavljena još 2015, a kao investitor je navedena kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno akva park u Inđiji biti izgrađen po uzoru na one u Dubaiju.

Mapa: Lokacija budućeg akva parka

B. P.
Panonske terme Inđija (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.07.2024.  |  Energija

Nova ograničenja za kupce-proizvođače od danas na snazi

Nova pravila za kupce proizvođače električne energije važe od danas 1. jula, te za za status prozjumera mogu aplicirati domaćinstva za elektrane na krovu snage 10,8 kW, odnosno ostali kupci proizvođači u koje spada kompletna industrija i drugi privredni subjekt mogu aplicirati za elektrane do 150 kW. Prelazni period koji je podrazumevao ograničenja za prozjumere za pravna lica do 5 MW prestao je da važi danas, ali svi koji su proceduru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.