NavMenu

Večeras počinju "Borini pozorišni dani"

Izvor: Južne vesti Subota, 21.10.2023. 13:33
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Premijernim izvođenjem predstave "Ništa nećemo zaboraviti", koju je režirao Jug Đorđević, večeras će biti otvoreni 43. "Borini pozorišni dani" u Vranju i obeleženi Dan pozorišta. "Borini dani" koji se ove godine održavaju pod sloganom "Pozorište u traumatizovanom društvu" trajaće do 28. oktobra, a po prvi put imaće i međunarodni program - predstave iz Severne Makedonije, Hrvatske i Rumunije.

Predstava koja otvara pozorišni festival u Vranju rađena je po motivima romana "Kanjec filjma" i "Ista priča" književnice Vere Cenić, a dramatizaciju je radila Tijana Grumić. Početak premijere zakazan je za 19 sati u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju, a ova predstava neće biti deo takmičarske konkurencije.

Drugog dana festivala, 22. oktobra, na programu je predstava "Kod večite slavine" u režiji Sonje Petrović, a reč je o koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada.

Ansambl novosadskog pozošta Šekspirovog "Ričarda III", u režiji Dejana Projkovskog izvešće 23. oktobra, dok je 24. oktobra na programu komad "Naš razred" koji je režirala Tatjana Mandić Rigonat, a izvodi Narodno pozorište u Beogradu.

U sredu, 25. oktobra, predstavu "Neprijatelj naroda" po tekstu Henrika Ibzena i u režiji Nine Nikolić, izvešće Makedonski narodni teatar iz Skoplja.

Teatar EXIT iz Zagreba 26. oktobra odigraće predstavu "Realisti" u režiji Matka Raguža, a 27. oktobra na programu je predstava "Ptice" po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića, koji izvodi Mađarsko državno pozorišre "Čiki Gergej" iz Temišvara.

Predstava "Šta će biti sa svima nama" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina zatvoriće festival 28. oktobra.

Sve predstave, osim prvog dana festivala, počinju u 20 sati.
Šta imamo u krugu od:
1 km
2 km
3 km
5 km
10 km
15 km
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.