NavMenu

Konkurs za mlade koji žele da unaprede život u zajednici otvoren do kraja meseca

Izvor: eKapija Sreda, 27.09.2023. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)
Prijave za učešće u programu RISE koji mladima pruža ekspertsku i finansijsku podršku za razvoj biznisa s društvenim uticajem, traju do kraja septembra, saopšteno je iz organizacije Smart kolektiv koja sprovodi ovaj program u Srbiji. Poziv je otvoren za mlade osobe uzrasta od 18 do 35 godina koje su inspirisane da reše neki društveni ili ekološki problem, i imaju motivaciju da tokom četvoromesečnog programa svoju ideju razrade u biznis.

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je besplatni program podrške za razvoj inovativnih rešenja za probleme u zajednici. Pored Srbije, konkurs je otvoren u još pet zemalja Zapadnog Balkana, a iz svake zemlje biće primljeno po šest timova koji će tokom programa razvijati znanja i preduzetničke veštine, nakon čega će po dva tima iz svake zemlje dobiti finansijsku podršku za osnivanje svog socijalnog preduzeća. Program je namenjen motivisanim i posvećenim mladim ljudima koji su spremni da izdvoje vreme za učenje i doprinesu pozitivnim promenama na Zapadnom Balkanu.

Inkubator će okupiti motivisane mlade ljude sa inovativnim rešenjima za novi i bolji pristup ekologiji, zaposlenosti, osnaživanju žena, ruralnom razvoju, obrazovanju, zdravlju ili kulturi u svojoj zajednici. Polaznici programa će imati priliku da steknu veštine i znanja koja će im pomoći da reše društvena ili pitanja zaštite životne sredine koja ih interesuju, kao i da nauče kako da zarađuju u dok rade nešto u šta veruju. Cilj programa je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom.

(Foto: Smart kolektiv)

Ovo je četvrti ciklus RISE programa kroz koji je do sada više od 360 preduzetnika i preduzetnica razvilo preko 130 društvenih ideja, dok je 36 projekata ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Soko kamp, Blatologiju, Vožnjom do samostalnosti, Women on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

Prijavljivanje za RISE program vrši se popunjavanjem onlajn formulara na ovom linku. Rok za prijavljivanje je 30. septembar u 23:59 časova.

Više informacija o RISE programu, šta očekuje timove na RISE putovanju i kriterijumima za učešće dostupno je u dokumentu u prilogu.

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business.



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Toyota i BMW napuštaju ideju baterijske elektrifikacije automobila

Iz analiza koje se odnose na vodonik kao gorivo budućnosti, izdvajala su se dva pitanja: kada će vodonički automobili preuzeti tržište i koliko će koštati i vozila i gorivo? Na ova pitanja, Toyota i BMW su dali zajednički odgovor kroz potpisivanje ugovora o saradnji koji se bavi istraživanjem i razvojem tehnologije proizvodnje vodoničkog modela. Ova saradnja predstavlja značajan korak napred na putu prema održivoj mobilnosti , a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.