NavMenu

Vlada Srbije smanjila cenu brašna

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.09.2023. 17:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wideonet/shutterstock.com)Ilustracija
Članovi Vlade usvojili su Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kojom će biti smanjenja cena brašna nakon što je došlo do pada cene pšenice na tržištu.

Snižene cene odnose se na brašno tip T-400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma, i brašno tip T-500, u pakovanju od takođe jednog kilograma.

Vlada je usvojila i Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. godine kojim se ta osnovica uvećava za 5,5% zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova.

Ovo povećanje plata, u oblasti prosvete, dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu.

Od septembra uvećane plate dobiće i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti: medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama - Zavodu za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti.

Ovaj zaključak donet je kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srbije.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.