NavMenu

Investitori iz Švajcarske zainteresovani za gradnju akva parka na Zlatiboru - Radovi mogući naredne godine

Izvor: eKapija Petak, 15.09.2023. 11:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)Ilustracija
Na sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor - prva faza, čime su, kako se navodi na sajtu lokalne samouprave, otklonjeni neki tehnički nedostaci koji su se prethodne godine pokazali u sprovođenju tog plana.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta tj. neke parcele koje su bile na oglasu, a nisu prodate, su sada ponovo na oglasu, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

- Jedna od značajnih novina je da su formirane parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja akva parka Zlatibor - rekao je Đurić.

Doneto je i nekoliko odluka o doparcelaciji postojećih parcela kao i odluke o finansiranju izgradnje određenih infrastrukturnih projekata sredstvima investitora. To se odnosi na nekoliko seoskih mesnih zajednica za izgradnju puteva u Šljivovici, Gostilju, Jablanici, Ljubišu i Tripkovi, čime će se zaokružiti sve ono što je planirano za 2023. godinu, zaključio je Đurić.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.