NavMenu

Polaganje PMI i LEED testova - U Beogradu otvoren "Prometric" testing centar

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2011. 19:34
Komentari
Podeli

Prvi "Prometric" testing centar za akademske i profesionalne ispite u Srbiji otvoren je u okviru Međunarodnog akademskog centra u Beogradu.

"Prometric" pored priprema i testiranja, nudi nešto sasvim novo, mogućnost profesionalne sertifikacije. Profesionalno sertifikovanje namenjeno je mladim profesionalcima, između 25 i 35 godina, i omogućava im da potvrde stečeno znanje po svetskim standardima i stanu "rame uz rame" sa kolegama iz SAD i celog sveta. Osim što omogućava profesionalno sertifikovanje, u "Prometric" centru postoji i program stipendija realizovan uz podršku USAID- ovog Projekta za razvoj konkurentnosti.

Stipendijski programi se odnose na polaganje specificnih PMI (Project Management) i LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) testova. Do otvaranja "Prometric" centra u Beogradu, zbog ovih testova bilo je neophodno ići u inostranstvo, a sada će mladi profesionalci iz susednih zemalja dolaziti na testiranje i pripreme u srpsku prestonicu.

Međunarodni akademski centar je do sada pomogao stotinama mladih studenata da nastave školovanje u SAD, Evropi i drugim delovima sveta. IAC priprema, informiše, testira i savetuje studente, ostvaruje dobru prolaznost i utiče na ukupno samopouzdanje svih kojima je cilj da počnu ili da nastave studije u inostranstvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.