NavMenu

Uskoro potpuno obnovljen put Goražde-Sarajevo - Sledi modernizacija posledne deonice Žilići-Ravne

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.04.2023. 13:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
U sklopu projekta modernizacije regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, juče je potpisan Ugovor o izvođenju radova na dionici Žilići-Ravne (Nišani) između Vlade BPK Goražde i firme Okac iz Goražda.

Ugovor su potpisali premijer Edin Ćulov i direktor firme Okac Mirsad Okanović, uz prisustvo ministra za privredu Zijada Brige i direktorice Direkcije za ceste Sanele Avdibegović.

Ovim ugovorom se definiše da će firma Okac izvesti radove na asfaltiranju dionice ceste duge oko 1.700 metara u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao. Vrijednost radova je 439.546 KM, a finansirat će se iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste BPK.

- Okončanjem ovih radova dobijamo jedan potuno asfaltirani putni pravac iz Goražda prema Sarajevu, čija je ukupna dužina oko 30 kilometara. Radi se o veoma značajnom infrastrukturnom projektu, čija realizacija će omogućiti lakšu komunikaciju stanovništva koje gravitira na ovom području - izjavio je ministar za privredu Zijad Briga, saopćeno je iz Vlade BPK Goražde.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.