NavMenu

Uskoro nabavka proizvodnih linija i proizvodnja čeličnih nosača u nikšićkoj Željezari

Izvor: RTCG Sreda, 19.04.2023. 11:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Zbynek Burival)Ilustracija
U kompaniji EPCG-Željezara Nikšić uskoro će biti pokrenuta konstruktivna radionica gdje će se raditi čelični nosači, najavio je član odbora direktora kompanije Marko Perunović. Očekuje i da narednih dana bude usvojen Plan javnih nabavki, koji će omogućiti nabavku proizvodnih linija.

Perunović je u emisiji "Mreža" na TVCG najavio da će u kompaniji EPCG-Željezara Nikšić uskoro biti pokrenuta i Konstruktivna radionica gdje će se raditi čelični nosači za elektranu na zemlji koje su planirane u okvuru kompleksa Željezare.

- Usvojićemo, nadam se, narednuh dana, i Plan javnih nabavki, tako da ćemo moći da idemo u procese nabavke proizvodnih linija - najavio je Perunović.

On je kazao i da radovi na montaži prve solarne elektrane na krovu hale Vučionice idu dobrom dinamikom. Napominje da će ta elektrana biti ukupne snage 1,66 megavata i ističe da će to biti i največa solarna elektrana na krovu u Crnoj Gori.

- Radovi idu jako dobrom dinamikom. Pohvalio bih zaposlene Elektroprivrede-Solar gradnje koji izuzetno dobro izvode svoj dio posla - kazao je Perunović.

Napominje i da su od EPCG dobili i odobrenje za instalisanje još 10 megavata u krugu Željezare.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.