NavMenu

"Jutro" Nova trgovačka franšiza METRO-a u Srbiji

Izvor: Promo Četvrtak, 06.04.2023. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Metro Srbija/Promo)
Prva radnja "Jutro" u okviru nove trgovačke franšize kompanije METRO Cash&Carry Srbija, otvorena je na Divčibarama, a objekat je otvorio pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Žarko Malinović. Franšiza "Jutro" malim i nezavisnim trgovcima širom Srbije nudi priliku za unapređenje poslovanja, a vlasnici radnje na Divčibarama su pridruživanjem dobili podršku METRO-a za modernizaciju objekta u skladu sa svetskim trendovima u maloprodaji, novu opremu, savete za unapređenje celokupnog poslovanja, ponude i asortimana, kao i marketinšku podršku i vidljivost. U planu je da METRO podrži otvaranje više stotina radnji "Jutro" u Srbiji, kroz ulaganje u unapređenje postojećih malih trgovinskih objekata u vrednosti od nekoliko miliona evra u narednim godinama.

- Divčibare se značajno promenilo kao turistička destinacija, a sa današnjim otvaranjem ove radnje promeniće se značajno i kao mesto na kome se obavlja maloprodaja i trgovina - istakao je pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije Žarko Malinović i dodao da je posebno važno to što je METRO kao internacionalni lanac konstantno na tržište Srbije donosio novi kvalitet, i što je još važnije uvek je brinuo i slao jasnu poruku da je prilikom trgovine važno da vodimo računa o održivom razvoju.

- Želimo da "Jutro" radnje budu sinonim za partnerstvo, rast, modernizaciju i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Srbiji, jer smatramo da je izuzetno važno da ovi, najčešće porodični, biznisi nastave da posluju dugoročno uspešno. Svesni smo izazova koje nezavisni trgovci imaju, posebno u manjim sredinama u kojima je razvoj konkurentne trgovine neophodan za potrošače, te ćemo se u narednim godinama posebno posvetiti pružanju podrške, deljenju našeg znanja i internacionalnog iskustva sa trgovcima. Franšiza "Jutro" je primer naše dugoročne veletrgovačke vizije i posvećenosti našim partnerima u Srbiji i zahvalni smo što je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine ovo prepoznalo i potvrdilo prisustvom pomoćnika ministra - izjavio je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash&Carry Srbija.

U ponudi radnje na Divčibarama se nalazi više od 5.000 proizvoda i deo asortimana čine lokalni proizvodi iz ovog kraja.

- Nakon dve decenije poslovanja smo odlučili da se pridružimo programu "Jutro", jer smo želeli da svoj objekat podignemo na viši nivo. Divčibare postaju sve interesantniji turistički centar i verujemo da će naše "Jutro" biti prijatno i moderno mesto kupovine za sve veći broj turista koji imaju visoka očekivanja. Zajedno sa METRO-om, sa kojim sarađujemo više od decenije, smo investirali i pronašli način da ostanemo prepoznatljivi svojim kupcima kroz unapređenu ponudu nacionalnih, ali i lokalnih proizvoda i primenimo rešenja koja postoje u svetu - rekla je Branka Ilić, vlasnica radnje "Pepa" na Divčibarama, koja će od sada nositi i ime "Jutro" u skladu sa programom METRO franšize.

METRO Cash&Carry Srbija deo je METRO Grupe sa sedištem u Nemačkoj (METRO AG), vodećeg veletrgovca hranom koji posluje u 30 zemalja. Kompanija u Srbiji posluje od 2005. godine, zapošljava 1.200 ljudi, vodeći je domaći veletrgovac hranom i usmerena je na snabdevanje ugostiteljskog sektora i malih nezavisnih trgovaca. Trgovačke franšize METRO-a pod različitim nazivima postoje i u Rumuniji, Češkoj, Poljskoj i nude asortiman poznatih svetskih brendova, ali i METRO privatnih robnih marki odličnog kvaliteta, namenjenih profesionalnim kupcima: Aro, METRO Chef, Fine Life, Rioba, METRO Premium, METRO Professional, Sigma, Tarrington.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Građevina

Beograd u tri godine planira da uloži 87,2 mil EUR u Linijski park

Grad Beograd planira da do kraja ove i u naredne dve godine uloži 10,2 milijarde dinara, odnosno oko 87,2 mil EUR u Linijski park. Naime, kako se vidi u Odluci o budžetu Beograda za 2024. godinu koji su nedavno usvojili gradski odbornici, predviđeno je da grad do kraja ove godine izdvoji više do milijardu dinara za Linijski park, dok se u 2025. godini planira još 3,7 milijardi, a 2026. za te namene projektovano je 5,5 milijardi dinara.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.