NavMenu

Rekonstrukcija pruge Knjaževac-Zaječar-Prahovo posle 60 godina

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.03.2023. 10:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Benjamin Wagner/unsplash)Ilustracija
Pruga Knjaževac-Zaječar-Prahovo biće rekonstruisana nakon 60 godina. Pruga koja se uglavnom koristi za prevoz opasnih materija, izgrađena je uoči Prvog svetskog rata, a rekonstruisana još 1962. godine. Pažnja javnosti na dotrajalu prugu skrenuta je krajem prošle godine kada je kod Zaječara sa šina iskliznuo vagon-cisterna koji je prevozio fosfornu kiselinu.

Država je nakon ovog akcidenta, ali i sličnih koji su se nedugo potom desili na istoj pruzi, a prethodno i u Pirotu i Pančevu, konačno rešila da obnovi ovu prugu, pa je Infrastruktura železnice Srbije raspisala tri tendera za radove na ojačanju gornjeg stroja pruge na deonicama Knjaževac-Zaječar, Zaječar-Prahovo i Rasputnica 1-Trnavac (Prahovo).

Rekonstrukcija na sve tri deonice podrazumeva demontažu postojećeg koloseka i polaganje koloseka sa polovnim šinama i novim betonskim pragovima, kao i uređenje kolovozne konstrukcije na putnim prelazima.

Tender za deonicu Zaječar-Prahovo otvoren je do 10. aprila, a tenderi za preostale dve deonice do 21. marta.

Podsetimo, deonica pruge od Zaječara do Niša rekonstruisana je 2021. godine.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Oporavak tekstilne industrije u Bosilegradu, kreće proizvodnja posle 20 godina - Raspisan tender za nabavku opreme za fabriku Kobos

Opština Bosilegrad raspisala je tender za nabavku opreme za fabriku Kobos u tom mestu, a vrednost je procenjena na 19,2 miliona dinara. Tenderom je predviđena nabavka nova i nekorišćene opreme za šivenje i njeno montiranje. Naime, kako se u dokumentaciji navodi, Opština Bosilegrad, u cilju poboljšanja i uvećanja industrijske proizvodnje ima nameru da pokrene proizvodnju u tekstilnoj industriji odnosno u fabrici Kobos u Bosilegradu, koja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.