NavMenu

Novosadski GAT dobio posao rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru

Izvor: Beta Petak, 24.02.2023. 16:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Pazar poverio je posao izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata Opšte bolnice konzorcijumu predvođenom kompanijom GAT iz Novog Sada, objavio je radio Sto plus. Takva odluka doneta je nakon što je početkom februara Republička komisija za zaštitu prava odbila, kao neosnovan, zahtev druge grupe ponuđača, na čelu sa austrijskim Strabag-om, za zaštitu prava na tom tenderu.

Gradska uprava je krajem prošle godine dodelila posao rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice konzorcijumu kojeg, osim GAT-a, čine i novosadski Tehnoinženjering i Enterijer Moša, beogradski Saturn electric i Jugogradnja, te Remontni centar iz Užica, prihvatajući njihovu ponudu od nešto više od 6 milijardi i 119 miliona dinara, odnosno, oko 51,8 mil EUR.

Zainteresovan za taj posao bio je i konzorcijum predvođen Strabag-om, koji je dostavio nižu ponudu, 5 milijardi i 982 miliona dinara, ali je tenderska komisija odbila zbog "utvrđenih nedostataka".

Pregledom tenderske dokumentacije ustanovljeno je da Strabag nije iskazao cene bez poreza na dodatu vrednost za pojedine pozicije, da raspolaže sa 95 umesto 100 radnika sposobnih za rad na visini, da nije priložio dokaze o bonitetu "BB" i da ponuđeni materijal i oprema ne ispunjavaju tražene uslove.

Oni su nakon toga zahtevali uvid u ponudu konkurentskog konzorcijuma, a potom i podneli zahtev za zaštitu prava, stopirajući potpisivanje ugovora sa GAT-om, ali ga je Republička komisija pre dvadesetak dana odbila.

Novosadskoj kompaniji GAT i partnerima ovo je četvrti veliki tender u Novom Pazaru i okolini u poslednjih par godina vrednih, računajući i ovaj, skoro 74 mil EUR.

Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja u Novom Pazaru.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 m2, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gotova terminalna zgrada aerodroma u Nišu - U toku testiranja

Niš se uveliko sprema za otvaranje nove zgrade terminala - radovi su završeni i u toku su neophodni postupci pre zvaničnog otvaranja. - Radovi na terminalnoj zgradi su završeni i počeo je postupak primopredaje zgrade. U toku su testiranja, sve komisije su na terenu i ušlo se u proceduru dobijanja upotrebne dozvole. Nakon ovih koraka, čeka nas svečano otvaranje zgrade, biće nam zadovoljstvo da budete sa nama ovde - izjavio je tokom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.