NavMenu

Bingo ide u puno preuzimanje sarajevskog Distributivnog centra

Izvor: biznisinfo.ba Petak, 03.02.2023. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com/bingo)
Tuzlanski Bingo objavio je ponudu za preuzimanje preostalih dionica društva TP Distributivni centar Sarajevo, izvještava BiznisInfo.ba.

Nakon što je svoj udio Bingu nedavno prodao vlasnik Violete Petar Ćorluka, Bingo je došao do oko 94% dionica TPDC-a. Ponuda se odnosni na preostalih oko 6% dionica koje još nisu u vlasništvu Binga.

Riječ je o 19.100 redovnih dionica za koje ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 57 KM. To znači da će, ako svi preostali dioničari private ponudu, Bingo morati iskeširati još više od milion maraka.

Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 dana.

Podsjetimo, kompanije Violeta, Denix i Bony prodale su Bingu svoje krajem prošle godine udjele u firmi TP Distributivni centar Sarajevo za ukupno 9,5 miliona KM.

Ove firme zajedno su držale nešto preko 50% udjela u TPDC-u.

Inače, Bingo je u izgradnju i opremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu (u okviru TPDC-a) uložio više od 40 mil KM.

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 m2, jednaka je veličini četiri fudbalska stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj izgradnji angažovano je preko 30 domaćih izvođača radova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.