NavMenu

Ministarstvo privrede podržalo pet projekata automoto industrije i elektro opreme ukupne vrednosti od oko 180 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 23.12.2022. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privrede podržalo je u decembru nove investicije u sektoru automoto industrije i proizvodnje elektro opreme. Radi se o pet višegodišnjih investicionih projekata sa renomiranim kompanijama i svetski poznatim proizvođačima delova i opreme koje će doneti visoku tehnologiju i proizvodne procese i zaposliti preko 420 ljudi.

Kako je navedeno na sajtu ministarstva u pitanju su kompanije Muehlbauer Automation, Nidec Electric Motor Serbia, Nidec Elesys Europe, Schiebel Components i Knauf Insulation.

Kompanija Muehlbauer Automation do kraja 2025. godine planira investirati 29,5 mil EUR u izgradnju nove fabrike za proizvodnju mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija u Staroj Pazovi i zaposliti 150 novih radnika.

Nidec Electric Motor Serbia će do kraja 2026. godine u Novom Sadu investirati 93 mil EUR, a do kraja 2024. godine zaposliti 116 novih radnika. Investicija se odnosi na opremanje postrojenja za proizvodnju elektronske opreme za motorna vozila. Glavna tržišta grupacije NIDEC EUROPE B.V., u okvir koje posluje, su zemlje Evrope i Azije.

Kompanija Nidec Elesys Europe realizuje investiciju koja se odnosi na opremanje postrojenja za proizvodnju električnih i elektronskih delova za motorna vozila, čijim sprovođenjem će biti zaposleno najmanje 100 novih radnika na neodređeno i uloženo 37 mil EUR do kraja 2024. godine.

Kompanija Schiebel Components planira da otvori proizvodni pogon u Srbiji koji će proizvoditi aktuatore za tržište Evrope, Azije, SAD i Rusije. Društvo će investirati nešto manje od 2 mil EUR i zaposliti 40 novih radnika u Jagodini.

Privredno društvo Knauf Insulation posluje u oblasti proizvodnje izolacionih materijala i poseduje pogon za proizvodnju izolacionih materijala u Surdulici. Glavna tržišta grupacije su Srbija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Severna Makedonija, Albanija i Crna Gora. Ovo privredno društvo će, kako je navedeno na sajtu ministarstva izvršiti ulaganje od skoro 17 mil EUR i zaposliti 15 novih radnika u Surdulici.

Tokom januara 2023. godine Ministarstvo privrede započeće zajedničku realizaciju projekata i sa kompanijama AKU Italia Srl (Milotex), Flammat, Natura Trade (treća reinvesticija) i Don Don (druga reinvesticija).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.