NavMenu

Austrijska kompanija "Soravia" gradi hotel u Beogradu vredan 55 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 08.01.2011. 15:03
Komentari
Podeli

Austrijska grupacija hotela "Soravia" planira da u beogradskom Bulevaru Vojvode Mišića 15, u blizini mosta "Gazela", izgradi hotel i poslovnu zgradu.

Kako je navedeno na sajtu austrijske kompanije, hotel "Old Mill" bi trebalo da ima 220 soba i 30 apartmana. Za projekat kompleksa površine 25.000 m2 bio je zadužen "Multicon Inženjering", a otvaranje je predviđeno za 2012. godinu.

Izgradnja hotela bi trebalo da počne u junu ove godine. Projekat je vredan 55 mil EUR, preneo je bečki dnevnik "Prese".

Kao piše "Prese", šef koncerna Han Soravia je izjavio da će ovaj hotel biti izgrađen u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Erste bankom. Izgradnja bi trebalo da traje 14 do 16 meseci, a posao će, kako je najavio Soravia, dobiti, pre svega, austrijske firme.

Hotelom treba potom da upravljaju "Hilton" ili "Radison" grupacije.

Pre godinu dana je "Soravia" grupacija imala probleme sa finansiranjem postojećih projekata u istočnoj Evropi, a prodaja već gotovo razvijenih nekretnina je bila skoro nemoguća.

Kako ocenjuje "Prese", posle finansijske injekcije investicionih fondova i poslovnih banaka vredne više desetina miliona evra čini se da se grupacija oporavlja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineski Minth Holdings gradiće fabriku za proizvodnju električnih vozila u Inđiji - U narednih 10 godina planirano ulaganje od 870 mil EUR i posao za 2.200 radnika

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited, u cilju uspostavljanja novog proizvodnog pogona u Srbiji. Planirano je da u toku desetogodišnjeg investicionog perioda nivo bude uloženo 870 mil EUR, kao i da bude zaposleno 2.220 radnika. Ovaj investicioni projekat, kako je saopšteno, obuhvata uspostavljanje novih pogona

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.