NavMenu

Za sedam meseci Niš posetilo više od 72.000 turista

Izvor: Beta Petak, 02.09.2022. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Niš je od januara do jula ove godine posetilo više od 72.000 turista, dok je Niška Banja imala samo 3.000 gostiju, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Zvanična statistika govori da je u prvih sedam meseci 2022, broj turista u Nišu povećan u odnosu na isti period prošle godine za 88%, a u Niškoj Banji za 84%.

Broj domaćih i stranih posetilaca u Nišu gotovo je izjednačen, evidentirano je 36.151 domaći turist i 36.276 stranih. Nišku Banju posećivali su uglavnom domaći turisti - 2.401, a stranih je bilo svega 605.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od januara do jula ove godine najviše posetilaca u Srbiji imali su Beograd - 600.000 i Novi Sad, preko 118.000 gostiju.

Među turističkim centrima prednjače Zlatibor i Vrnjačka Banja sa po 108.000 gostiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.