NavMenu

Druga fabrika kompanije Continental Automotive u Kaću biće završena u septembru - Na 30.000 kvadrata razvoj inovativne elektronike

Izvor: eKapija Sreda, 13.07.2022. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji druge fabrike Continental Automotive (Kontinental Automotiv Srbija) u Kaću privode se kraju, a zgrada će imati više od 30.000 m2 proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih fabrika ove kompanije u svetu.

- Uprava za građevinsko zemljište i investicije i JKP Vodovod i kanalizacija rade sinhronizovano, tako da će ovaj lokalitet biti odlično opremljen. U to je iz budžeta Grada uloženo 1,4 milijardi dinara. Dolazak ovakve kompanije nije samo pitanje ekonomije, nego ima širi društveni značaj. Na jesen ćemo obići useljenu fabriku, prvu u ovoj radnoj zoni, a nadam se ne i poslednju - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska fabrike.

Uoči obilaska pogona nove fabrike, održan je sastanak gradonačelnika sa predstavnicima kompanije.

- Ova fabrika je tek početak jednog kompleksnog sistema. Mi smo kupili 31 hektar zemlje u radnoj zoni Кać i nadamo se da će jednog dana tu biti najveća fabrika Kontinentala. Sistemi koje ovde proizvodimo ne postoje na tržitu, jer ih trenutno osmišljavamo sa inženjerima. Pravimo kompleksne instrument-table - rekao je generalni direktor Kontinental Automotiv Srbija Saša Ćoring.

Fabrika u Kaću je počela da se gradi u junu prošle godine, a završetak radova planiran je za septembar ove godine. Po završetku, biće mega fabrika sa digitalizovanim procesima, veća četiri puta od prve koja je otvorena prošle godine u zoni Sever 4. U njoj će se proizvoditi najinovativnija elektronika za unutrašnjost vozila kao što su veliki displeji za vozila vodećih svetskih premium automobilskih brendova.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.