NavMenu

Počela druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3 - U toku instalacija novog PET skenera

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2022. 14:41
Komentari
Podeli
Instituti Vojvodine (Foto: YouTube/ screenshot / Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo)Instituti Vojvodine
U Kamenici 3 u toku je instalacija novog PET CT aparata, koji će omogućiti znatno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine. Kako je naveo predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ovaj aparat počeće da radi do kraja meseca.

Obišao je i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici - za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

- Uz pomoć Vlade Srbije uspeli smo da nabavimo najsavremenije medicinske aparate koji će pomoći u terapiji i dijagnostici kod najtežih pacijenata. Završili smo prvu fazu radova i započeli drugu na izgradnji objekta Kamenica 3, koji će koristiti sva tri instituta. Reč je o projektu koji ima izuzetan značaj za naš zdravstveni sistem i koji će obezbediti savremenije i bolje uslove dijagnostike i lečenja pacijenata - istakao je Mirović i dodao da će objekat biti površine 9.500 m2, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Najavio je da bi Pokrajinska vlada u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

- Na ovaj način ćemo u investicionom, tehnološkom i zdravstvenom smislu i vodeći brigu o pacijentima i zaposlenima, zaokružiti ovu veliku investiciju i to će u budućnosti omogućiti mnogo kvalitetnije uslove za lečenje i rad - izjavio je Mirović.

On je ocenio da je reč o najvažnijoj ustanovi u sistemu zdravstvene zaštite u Vojvodini, imajući u vidu da se tu leče pacijenti oboleli od najtežih bolesti, ali i u pogledu kvaliteta koji pružaju lekari i zaposleni, jer medicinski radnici iz drugih država, poput Severne Makedonije i Crne Gore, dolaze na institute u Sremsku Kamenicu na usavršavanje i edukaciju.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je za sve građane izuzetno značajno što je pušten u rad iks-nož, jer pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju.

- Stari PET skener nabavljen je 2009. godine, a sada je u toku montaža novog savremenog hibridnog aparata na kojem će snimanja početi krajem meseca i sve ovo su izuzetno značajni koraci u daljem razvoju sveukupnog zdravstva Srbije i Pokrajine - izjavio je Radovanović i dodao da će završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Građevina

Beograd u tri godine planira da uloži 87,2 mil EUR u Linijski park

Grad Beograd planira da do kraja ove i u naredne dve godine uloži 10,2 milijarde dinara, odnosno oko 87,2 mil EUR u Linijski park. Naime, kako se vidi u Odluci o budžetu Beograda za 2024. godinu koji su nedavno usvojili gradski odbornici, predviđeno je da grad do kraja ove godine izdvoji više do milijardu dinara za Linijski park, dok se u 2025. godini planira još 3,7 milijardi, a 2026. za te namene projektovano je 5,5 milijardi dinara.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.