NavMenu

U pripremi nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.07.2022. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: crystal51/shutterstock.com)
Prva sednica Radne grupe za pripremu nacrta sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine u cilju liberalizacije trgovine i pripremanja nacrta sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje održana je danas u Ministarstvu finansija, navedeno je na sajtu Vlade.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je predsedavao prvoj sednici, rekao je da je "tokom poslednjih 10 godina, odnosno u periodu od 2012. do 2021. godine, izvoz Srbije u Kinu povećan 152 puta, a u prošloj godini je dostigao skoro milijardu dolara".

Na sednici Radne grupe Mali je istakao značaj sklapanja navedenog sporazuma i daljeg jačanja trgovinskih veza sa Kinom, posebno za naše poljoprivredne i prehrambene proizvođače, za vinare i vinogradare, koji će svoje proizvode moći da prodaju pod povoljnijim uslovima na ogromnom kineskom tržištu.

On je napomenuo i da će se "sklapanjem navedenog sporazuma povećati konkurentnost naše privrede, da će porasti izvoz, kao i da se otvaraju vrata za dolazak novih investicija iz celog sveta".
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.