NavMenu

UAE uvode korporativni porez 2023. godine, prvi put u istoriji

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 31.01.2022. 17:00
Komentari
Podeli
Dubai (Foto: Mikica Šubara)Dubai
Ujedinjeni Arapski Emirati će prvi put u istoriji zemlje uvesti federalni porez na dobit preduzeća, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Ova vest predstavlja značajan zaokret u zemlji koja je dugo privlačila kompanije iz celog sveta zahvaljujući svom statusu neoporezivog centra za poslovanje. Porez na dobit preduzeća počeće da se primenjuje od 1. juna 2023. godine, javlja CNBC.

Korporativna poreska stopa će u ovoj zemlji iznositi 9% na dobit iznad 375.000 dirhama (102.000 USD), dok će na zaradu do tog iznosa ostati nula odsto radi "podrške malim preduzećima i početnicima u biznisu", saopštilo je ministarstvo, dodajući da će "korporativni porez u UAE i dalje biti među najkonkurentnijim u svetu".

Porezu i dalje neće podlegati pojedinci čija je dobit ostvarena od zapošljavanja, nekretnina, ulaganja u kapital ili drugih ličnih prihoda koji nisu povezani sa trgovinom ili poslovanjem UAE, navelo je ministarstvo.

Istovremeno, preduzeća u slobodnim zonama, kojih u zemlji ima na hiljade, moći će da "nastave da uživaju pogodnosti od korporativnih poreskih podsticaja" sve dok "ispunjavaju sve neophodne uslove", dodalo je ministarstvo, ne ulazeći u detalje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.