NavMenu

Novo spajanje na bankarskom tržištu Srbije - Eurobanka preuzima Direktnu Banku

Izvor: eKapija Utorak, 09.11.2021. 13:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Eurobanka namerava da na bankarskom tržištu Srbije sprovede novu akviziciju preuzimanjem Direktne banke iz Kragujevca, navodi se u obavešetenju dostavljenom Centralnom registru hartija od vrednosti.

U dokumentu se navodi da će se Direktna Banka a.d. pripojiti Eurobanci i prestati da postoji bez sprovođenja postupka likvidacije, pri čemu će se na Eurobanku preneti celokupna imovina i obaveze.

28. oktobra Izvršni odbor Direktne Banke doneo je o odluku o prestanku članstva u centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti.

Nakon ove odluke, 10. decembra Eurobanka će izvršiti prenos finansijskih instrumenata klijenata Direktne banke. Dodaje se i da će računi građana otvoreni kod Direktne banke biti nepromenjeni, a o eventulnim izmenama javnost će biti naknadno obaveštena.

Direktna Banka nastala je kupovinom KBM banke, potom i Findomestic BNP Paribas i Piraeus banke a.d. Beograd čime je formirana jedinstvena bankarska institucija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineski Minth Holdings gradiće fabriku za proizvodnju električnih vozila u Inđiji - U narednih 10 godina planirano ulaganje od 870 mil EUR i posao za 2.200 radnika

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited, u cilju uspostavljanja novog proizvodnog pogona u Srbiji. Planirano je da u toku desetogodišnjeg investicionog perioda nivo bude uloženo 870 mil EUR, kao i da bude zaposleno 2.220 radnika. Ovaj investicioni projekat, kako je saopšteno, obuhvata uspostavljanje novih pogona

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.