NavMenu

Početkom 2022. kreće izgradnja vetroelektrane Ivovik kod Tomislavgrada - Kinezi ulažu 130 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 24.10.2021. 14:48
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / josealbafotos)
U petak, 22. oktobra, je u zgradi Općine Tomislavgrad održan sastanak s predstavnicima tvrtki – ulagača u izgradnju još jedne vjetroelektrane u Hercegbosanskoj županiji. Riječ je vjetroelektrani Ivovik koja bi se početkom iduće godine trebala graditi na području Tomislavgrada i Livna.

Nazočni na sastanku bili su načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi HBŽ, Momčilo Bajić te gosti iz Narodne Republike Kine, Liu Yuan, predstavnik China National Technical Import & Export Corporation, Cao Qiem, predstavnik Powerchina Resources LTD i Lu Yiming, predstavnik Powerchina Resources LTD – Central & Eastern Europe Office, saopćeno je na sajtu Vlade HBŽ.

Kako je zaključeno na sastanku, s ukupnom jačinom svih vjetroagregata od 84 MW, ulaganjem od 130 mil EUR, VE Ivovik predstavlja najveće ulaganje u obnovljive izvore energije u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice: 20 kilometara iznenađenja na naizgled običnom mestu (FOTO, VIDEO)

Nekada skriveni biser jugozapadne Rumunije, koji se nalazi na samo 25 kilometara od granice sa našom zemljom, postao je prava turistička atrakcija. Zbog toga ćete često na stazama sresti grupe entuzijasta i planinara iz Srbije, a naš jezik čuti više nego rumunski. Reč je o prirodnom rezervatu Nacionalni park kanjon Nere-Beušnice, koji je smešten u Banatskim planinama, na obroncima Karpata. Do njega se stiže vožnjom preko Bele Crkve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.