NavMenu

Grčka dozvolila ulazak predstavnika srpskih turističkih agencija u tu zemlju

Izvor: eKapija Sreda, 13.01.2021. 17:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: anshar/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Grčke dozvolila je uzlazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u tu zemlju radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Resorna ministarka Tatjana Matić je, kako se dodaje, pozdravila ovu odluku.

Ministarka je podsetila da je resorno ministarstvo pokrenulo inicijativu za dozvolu i u dogovoru sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom dostavilo spisak agencija kojima je potrebno da posete Grčku iz poslovnih razloga.

- Ovom odlukom grčka Vlada je pokazala razumevanje za turistički sektor u obe zemlje, kojem je potreban oporavak od posledica pandemijske krize i rešavanje problema uzrokovanih pandemijom, i omogućila nastavak uspešne saradnje u ovoj oblasti u periodu koji je pred nama. Takođe, time su i potvrđeni i tradicionalno prijateljstvo i dobri politički odnosi dve zemlje, ali i solidarnost koja je neophodna i na regionalnom i na globalnom planu za brzi povratak normalizaciji u prekograničnim kretanjima i ekonomskoj saradnji - istakla je Matić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.