NavMenu

Nacrt plana za novu radnu zonu Srčanik kod Gornjeg Milanovca na javnom uvidu do 25. januara

Izvor: eKapija Utorak, 29.12.2020. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Izmene i dopune PDR / Urbanprojekt)
Nacrt plana detaljne regulacije za novu radnu zonu Srčanik u Klatičevu nalazi se na javnom uvidu. Obuhvata nešto više od 30 hektara prostora, koji je u funkciji poljoprivrede i u potpunosti je neizgrađen.

Razvoju radne zone na ovom prostoru pogoduje dobra saobraćajna povezanost, neizgrađenost, blizina vodene površine, kontakt sa zelenim - šumskim pojasom, što doprinosi povoljnoj organizaciji poslovanja i zaštite životne sredine od mogućih negativnih uticaja.

Položaj nove radne zone u kontaktu sa putnim pravcem koji povezuje Gornji Milanovac sa budućom trasom autoputa, ka Takovu, doprinosi lakoj dostupnosti i mogućnosti razvoja poslovno proizvodnih sadržaja na ovom prostoru, navedeno je u dokumentaciji.

Ukupna površina zahvata Izmene i dopune Plana je 30,04 ha, a u njegovom obuhvatu se nalaze:

- poslovno - proizvodna zona;
- zona zelenila uz saobraćajnice;
- saobraćajne površine: kolovozi, trotoari;
- zona komunalnih funkcija: trafostanice, istureni pretplatnički stepen, uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, merno regulaciona stanica Srčanik.

U okviru nove radne zone postoji mogućnost organizacije sadržaja u funkciji poslovanja i proizvodnje.

U okviru površina ostale namene mogu se graditi objekti poslovnih, komercijalnih, uslužnih delatnosti (male i srednje firme, servisi, radionice, skladišta, benzinske stanice), ali i objekti u funkciji proizvodnje i drugih sadržaja namenjenih razvoju privredne delatnosti, među koje spadaju: privredni, poslovni i proizvodni objekti malih i srednjih preduzeća, proizvodno zanatsvo, prehrambena industrija, tekstilna industrija, skladišta, robno-distributivni centri, servisne zone i slično.

Parkiranje vozila obavezno je rešavati uz objekte na otvorenoj površini pripadajuće parcele, ili u garažama u okviru objekata na pripadajućim parcelama.

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za novu radnu zonu Srčanik u Klatičevu traje do 25. januara 2021. godine u zgradi Opštine Gornji Milanovac.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.