NavMenu

Za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama 150 miliona dinara

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.11.2020. 17:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ikpro/shutterstock.com)Ilustracija
Usvajanjem predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, kojim je odobreno 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama učinjen je važan korak za pomoć turističkom sektoru tokom pandemije, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prema njenim rečima cilj ove mere jeste da se pomogne agencijama, a posebno manjim organizatorima putovanja, koji su najviše ugroženi tokom krize.

U saopštenju Ministarstva turizma se navodi da je ministarka podsetila da su većini turističkih agencija istekle obavezne polise osiguranja što ih je dovelo u situaciju da izgube licence za rad, a epidemiološka situacija je dodatni faktor rizika koji osiguravajuće kuće uzimaju u obzir prilikom ugovaranja novih polisa.

- Sistem garancije putovanja je svakako neophodan da bi putnici bili zaštićeni, ali je u otežanim uslovima za rad agencijama, posebno manjim, predstavljao veliki izdatak koji će subvencijama biti umanjen - rekla je ona.

Navela je i da je Vlada Srbije u prethodnom periodu donela niz mera za pomoć turizmu. U martu je usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog kovida.

Takođe su omogućeni povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva iz posebnog programa Fonda za razvoj za mala i srednja preduzeća a programom bespovratne podrške pomoglo se hotelijerima iz 68 mesta Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.