NavMenu

Delegacija Srbije u Kuvajtu - pregovori o modernizaciji tenkova

Izvor: Blic Sreda, 17.03.2010. 09:03
Komentari
Podeli

Državna delegacija predvođena premijerom Mirkom Cvetkovićem dogovorila je u Kuvajtu poboljšanje veoma slabe međudržavne ekonomske saradnje i u tom sklopu na razgovore o intenziviranju vojno-privredne saradnje uskoro odlazi Dragan Šutanovac, ministar odbrane.

Uz manje oscilacije vojno-privredna saradnja u razmeni dve zemlje ima konstantno značajno mesto (tenk M-84). Kako saznajemo, o oblicima saradnje i modernizaciji pomenutih tenkova, koja bi mogla da vredi više stotina miliona evra, Šutanovac će veoma brzo razgovarati sa kuvajtskim kolegama.

- O tome sada ništa ne možemo reći. Saradnja je dogovorena na tri nivoa. Najpre, da se ide na uvećanje robne razmene koja u oba smera ne prelazi milion evra. Na jesen će biti održan sajam u Kuvajtu za predstavljanje naše prehrambene industrije, da vidimo šta možemo plasirati da ovde ima svega osim nas - rekao je juče (16. mart 2010. godine) za "Blic" ministar Rasim Ljajić neposredno po okončanju razgovora u Kuvajtu.

Po njegovim rečima, državna delegacija Srbije dobila je podršku da naš građevinski kompleks bude angažovan u Kuvajtu u rangu podizvođača. Preduzeća iz Srbije su, naime, sagradila vodeće privredne objekte kao što su luke Doha i Failaka, postavljanje lukobrana Salmija sa jahting klubom, vodotornjeve visine 187 metara kapaciteta 9.000 m3 koji su postali simbol Kuvajta, avio-baze, beduinska naselja, ministarski kompleks vredan 172 mil USD, a radili smo i na podzemnim spremištima za vodu.

- U razgovorima o učešću njihovog kapitala u investiranju kapitalnih radova, kao i privatizaciji u Srbiji, Kuvajtskom fondu za razvoj predat je projekat beogradskog železničkog čvora. Kako sednica Mešovitog komiteta nije održana 30 godina, prva će biti do kraja juna u Beogradu. Nama je potrebno tržište koje nije pogođeno krizom - kaže Ljajić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.