NavMenu

Da li će Ulica cara Dušana na Dorćolu morati ponovo da bude raskopana zbog novog kolektora?

Izvor: Beobuild Nedelja, 16.08.2020. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
Velika rekonstrukcija ulica kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i cara Dušana nalazi se u poslednjoj fazi izvođenja, a trenutno se radovi odvijaju u Dušanovoj ulici, na deonici od Bajlonijeve pijace do Zoološkog vrta i raskrsnice sa ulicom Tadeuša Košćuška.

Deonica je najduža od ukupno šest, na koliko je cela osovina bila podeljenja tokom rekonstrukcije, a njena dužina iznosi 1,2 kilometara. Radovi nisu prekidani od aprila meseca i za razliku od prethodnih deonica, ovde se radovi izvode dosta boljom dinamikom, pa će po svim izgledima najduža deonica biti i najbrže izvedena.

Zanimljivo za ovu deonicu jeste da je projektom kolektora Interceptor i PPOV Veliko selo, upravo ovde ucrtana trasa novog kolektora, sa predviđenom izgradnjom podzemne strukture u plitkom iskopu. Imajući u vidu da se najavljuje relativno skori početak radova na ovom velikom projektu, Beobuild je pokušao da sazna od JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, da li su ovi projekti usaglašeni i da li radovi na kolektoru podrazumevaju ponovno raskopavanje tek rekonstruisane ulice?

Dostavljen je odgovor:

- Projekat koji je rađen za potrebe rekonstrukcije ulica 27. marta, kraljice Natalije i cara Dušana, nije tretirao nedostajaće deonice interceptora. S obzirom na to da je Ugovorom za izgradnju PPOV Veliko selo, sa nedostajućim kolektorima i delovima Interceptora, predviđena i izrada kompletne projektne dokumentacije, u ovom trenuku nismo u mogućnosti da vam odgovorimo na vaše pitanje.

Nakon izrade projektne dokumentacije, znaće se tačna dinamika i tehnologija izgradnje svih hidrotehničkih objekata. Takođe, tokom izrade projektne dokumentacije proveriće se da li je planirana trasa Interceptora ugrožena postojećim instalacijama u saobraćajnici.

Ostaje da se vidi kako će projekat Interceptora definisati ovaj deo trase, a prvi radovi su inicijalno najavljivani za ovu godinu. Sporazum sa kineskom kompanijom CMEC potpisan je krajem januara ove godine, gde je vrednost projekta procenjena na 270 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.