NavMenu

ASEAN posvećen jačanju odnosa sa Srbijom

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.08.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)Ilustracija
Šefovi diplomatskih misija i predstavnici država članica Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Srbiji istakli su, povodom obeležavanja 53. godišnjice osnivanja, da su posvećeni jačanju odnosa s Vladom i narodom Srbije.

- Cenimo i pozdravljamo interesovanje Srbije za uspostavljanje bliže saradnje sa ASEAN-om. S tim u vezi, želimo da još bolje iskoristimo potencijale ASEAN-a i Srbije za suštinsko unapređenje saradnje na ekonomskom i društveno-kulturnom planu. U tom smislu, postoji potreba da se prepoznaju i preduzmu kolektivne aktivnosti od zajedničkog interesa kao što su širenje kontakata među ljudima, poslovne saradnje i investicija, kao i kulturne saradnje na obostranu korist ASEAN-a i Srbije - ocenili su šefovi diplomatskih misija i predstavnici članica ASEAN-a u Srbiji.
Oni su naglasili da nastoje da nastave da promovišu napredak i interes ASEAN-a u Srbiji, s obzirom na to da ASEAN ima dugogodišnju centralnu ulogu u jačanju stabilnosti, prosperiteta i mira u regionu jugoistočne Azije.

- ASEAN nastavlja da bude ujedinjen i preduzima zajedničke i odlučne korake u cilju kontrole širenja COVID-19 pandemije kao i ublažavanja njenog štetnog uticaja na život naših ljudi, društva i ekonomija - navodi se u zajedničkom saopštenju, koje potpisuju ambasador Indonezije, Mohamad Čandra Vidja Juda, ambasador Mjanmarske Unije, Turain Tant Zin, ambasador Kambodže, Tan Vuta, otpravnik poslova Ambasade Malezije, Nik Adi Arman, počasni konzul Tajlanda, Zoran Đukanović i počasni konzul Filipina, Dragijana Radonjić Petrović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.