NavMenu

Novi ciklus virtuelne berzanske igre - počelo takmičenje "Share Game 2010"

Izvor: eKapija Petak, 15.01.2010. 11:47
Komentari
Podeli

Počeo je novi ciklus berzanske igre "Share Game" na portalu "eKapija" (www.ekapija.com). Osim već proverenih trgovaca hartijama od vrednosti, ove godine u upravljanju virtuelnim portfoliom na Beogradskoj berzi učestvuju i takmičari iz oblasti medija, kulture, nauke, nekretnina i osiguranja.

Svi učesnici su prvog radnog dana Beogradske berze, 11. januara 2010. godine, počeli igru sa početnim kapitalom od 1.000.000 dinara, koji su morali da utroše za kupovinu deset akcija sa približno jednakom alokacijom. Virtuelna igra "Share Game" je simulacija realnog berzanskog stanja i preslikava poslovnu stvarnost sa Beogradske berze.

Znanje i veštinu u virutuelnom trgovanju akcijama odmeriće novinar televizije "B92" Jugoslav Ćosić, direktor "Beogradske filharmonije" Ivan Tasovac, direktor kompanije za posredovanje nekretnina "Colliers International" Jovica Jakovac, direktor preduzeća "Komon Sens" Srđan Janićijević, direktor "Basler osiguranja" Vladimir Medan, Bogdan Kuzmanović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Milun Trivunac iz "Ilirike investments", Vladan Pavlović iz brokerske kuće "KBC Securities" i Milivoje Knežević iz kompanije "M&V Investments".

"Share Game 2010" ima humanitarni karakter jer će pobednik takmičenja moći da izabere dobrotvornu instituciju/organizaciju kojoj će pripasti sredstva nagrade.

Investicioni portal "eKapija" (www.ekapija.com) pokrenuo je takmičenje "Share Game" u cilju edukacije šire javnosti o berzanskom poslovanju. Učesnici igre imaju priliku da isprobaju kakve rezultate bi njihovo ulaganje imalo u stvarnosti, s obzirom na to da se investira zamišljenim, virtuelnim novcem.

Berzanska igre "Share Game" traje godinu dana, a pobednik je onaj ko ostvari najveći profit. Najveći profit u prošlogodišnjem takmičenju "Share Game", kada je, takođe, učestvovalo 9 kandidata, ostvarila je Dubravka Gojkov iz Jubmes banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.