NavMenu

Gradi se prilaz bolnici i Hitnoj medicinskoj službi u Kraljevu

Izvor: RTS Petak, 16.08.2019. 11:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnjom ulice i odgovarajućeg prilaza Internističkoj bolnici i Službi hitne medicinske pomoći u Kraljevu biće rešen višedecenijski problem u radu tih zdravstvenih službi. Do sada su pacijenti imali otežan pristup ustanovama koje brinu o zdravlju 500.000 stanovnika tri okruga.

Završeno je postavljanje priključaka za atmosfersku vodu, na delu Ulice Vojvode Putnika, iz koje će se kada bude izgrađena nova ulica, skretati ka Hitnoj pomoći.

- Biće to jedna moderna saobraćajnica, sa trotoarima, sa javnom rasvetom, biće asfaltirana, sa ivičnjacima, sa pešačkim stazama - kaže Mirko Vuković, direktor JP "Putevi" Kraljevo.

Planirano je da ulica bude izgrađena za 60 dana. Vrednost radova je trinaest miliona dinara. Ovo će samo delimično rešiti problem prilaza Hitnoj medicinskoj službi. U Opštoj bolnici, kažu da je ovo tek početak, jer i dalje ostaje problem dolaska u zdravstvenu ustanovu.


- Trajno rešenje ovog problema je i rušenje Rižine zgrade, odnosno pravljenje prilaza iz ulice Jug Bogdana, tako da bismo napravili kružni tok saobraćaja kroz imanje Opšte bolnice i Doma zdravlja, i time bismo rešili problem prilaza za jedan duži period - kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice "Studenica".

Nova ulica će biti duga 120 metara. Iako najkraća u gradu, važna je za sve zbog Službe hitne medicinske pomoći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.