NavMenu

Nortal izdao obveznice u iznosu od 50 mil EUR za jačanje ekspanzije i ubrzanje rasta

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.05.2019. 16:29
Komentari
Podeli
(Foto: archerix/shutterstock.com)
Multinacionalna kompanija za strateške promene i tehnologiju sa sedištem u Estoniji i razvojnim centrom u Srbiji gde zapošljava više od 60 stručnjaka zaključila je emisiju obveznica od 50 mil EUR, kako bi podstakla napore kompanije za proširenje i refinansirala postojeće obveznice. Obveznice su izdate sa rokom dospeća od 5 godina i kamatnomstopom od 4,75%.

Prema Priitu Alamaeu, osnivaču i izvršnom direktoru Nortala, ovo je najveća emisija obveznica do sada za Nortal, koju su uglavnom upisivali
renomirani institucionalni investitori.

- Uspeh ove emisije obveznica, aktivna zainteresovanost investitora i kuponska stopa od 4,75% svedoče o dobrom ugledu Nortala među investitorima i snažan su znak samouverenosti i poverenja - rekao je Alamae.

- Posebno mi je drago što je emisija obveznica tako dobro prihvaćena na jednom od naših najznačajnijih tržišta – Nordijskoj regiji - kaže Alamae, dodajući da 75% potražnje dolazi prvenstveno od institucionalnih investitora iz Finske, Švedske i Norveške, a 25% od investitora i penzionih fondova iz Litvanije, Estonije i kontinentalne Evrope.

Proteklih godina, Nortal je brzo rastao po pitanju broja zaposlenih i po prihodima, a sve je propraćeno i proširenjem poslovanja na više
zemalja. Godine 2018. kompanija je kupila Dev9, konsultantsku kuću za softversko inženjerstvo sa sedištem u Sijetlu, specijalizovanu za
modernizaciju cloud platformi, a takođe je investirala i u izgradnju snažnog prisustva na tržištu Nemačke.

- Radujemo se daljem širenju našeg portfolija i ubrzanju rasta u Nemačkoj, nordijskim zemljama i SAD-u - dodaje Alamae.

Ukupna dobit od obveznica u visini od 50 mil EUR će se iskoristiti za refinansiranje postojećih obveznica i u opšte korporativne svrhe, što će Nortalu omogućiti nastavak ubrzanog rasta kroz taktičke akvizicije na postojećim tržištima. Emisija, sa rokom dospeća od pet godina i kuponskom stopom od 4,75%, plaćaće kamatu na polugodišnjem nivou.

Za izdavanje obveznica, kompanija Pareto Securities je radila kao globalni koordinator i broker, Redgate Capital kao lokalni menadžer, a zastupnik vlasnika obveznica je nordijski Trustee Oy.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.