NavMenu

Vinski maraton 21. septembra na Paliću

Izvor: eKapija Petak, 15.03.2019. 11:21
Komentari
Podeli
Manifestacija Vinski maraton će treći put biti održana 21. septembra na Paliću. Veliki uspeh prva dva vinska maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji, sapštili su organizatori.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Brazila, Kazahstana, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Novina prošle godine je bio festival sira Vojvodina Cheese Fest, a ove godine će biti dvostruko veći broj izlagača, koji će svoje najbolje sireve ponuditi učesnicima Vinskog maratona i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (10 km), a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik.

Na sajtu manifestacije www.vinskimaraton.rs se nalaze sve informacije o načinu prijave i promotivnim cenama za rane prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama.

U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici trećeg Vinskog maratona u Srbiji.

- Vinski maraton je manifesatacija koja je izuzetno važna za turističku destinaciju Palić, jer pruža učesnicima mogućnost da uživaju u našoj prirodi, u vinima i vinogradima, kao i u gastronomiji. Manifestacija svake godine beleži sve veću popularnost i nama je drago da možemo da ugostimo goste iz zemlje i inostranstva. Na ovaj način se šalje najlepša razglednica Palića - rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

Vinski maraton će doneti svoj karnevalski duh i u Beograd, u sklopu svoje velike promocije, u junu mesecu, na jednoj prelepoj i nesvakidašnjoj lokaciji, a o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija.

Ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, osim Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a od prošle godine i Pokrajinska vlada, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.