NavMenu

Počela izgradnja hotela u turističko-rekreativnom kompleksu u Koštunićima

Izvor: Beta Sreda, 24.10.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić položio je danas kamen temeljac za izgradnju hotela u turističko-rekreativnom kompleksu u Koštunićima kod Gornjeg Milanovca, koji bi trebalo da bude otvoren za dve godine i u koji će biti uloženo oko 2 mil EUR.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će taj projekat u turističko-rekreativnom centru Momčilo Čeković finansirati sa 50 miliona dinara, što je oko 420.000 EUR.

- Verujem da će za dve godine kada ovaj hotel proradi biti zaposleno 50 ljudi iz ovog kraja i da će to biti podstrek i za ostale iz ovog regiona da se bave drugim vrstama biznisa, a sve u cilju privlačenja novih turista - rekao je Ljajić.

Ministar je istakao da etno kompleks, koji je po mnogo čemu jedinstven u Srbiji, do sada nije bio dovoljno iskorišćen, jer je u Koštuniće godišnje dolazilo oko 6.000 turista, od kojih je 20% inostranih.

- Ono što je nedostajalo Koštunićima je ovakav sadržaj, moderan hotel koji će podstaći jedan novi vid turizma, a to je kongresni turizam pošto poslovni turisti troše četiri puta više od uobičajenih, a velnes turisti troše duplo više od turista koji posećuju našu zemllju - kazao je Ljajić.


On je pozvao i ostale predstavnike turističke privrede da konkurišu za sredstva koja Vlada Srbije obezbeđuje za razvoj turizma, kako kroz sredstva koja dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, tako i kroz veoma povoljne kredite Fonda za razvoj sa kamatnom stopom od 1% i rokom otplate do sedam godina.

- Imate najjeftiniji način da dođete do sredstava i da ulažete u turizam, jer tako obezbeđujemo preko potrebnu sinergiju između onoga što treba da radi država na planu izgradnje turističke infrastrukture i onoga što treba da radi turistička privreda izgradnjom ovakvih hotela - rekao je Ljajić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.