NavMenu

Gazprom energoholding zainteresovan za investiranje u energetske projekte u Srbiji

Izvor: Beta Četvrtak, 18.10.2018. 19:46
Komentari
Podeli
(Foto: nis.rs)
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je u četvrtak (18.10.2018.) sa predstavnicima ruske kompanije Gazprom energoholding koja je zainteresovana za investiranje u energetske projekte u Srbiji, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Generalni direktor Gazprom energoholdinga, Denis Fedorov, rekao je da je ta kompanija spremna za dalje projekte i u oblasti obnovljivih izvora energije i da bi širenje na evropsko tržište htela da započne upravo iz Srbije.

Plan je, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, da godišnja proizvodnja električne energije u TE-TO Pančevo iznosi 1.400 gigavat-časova, što je dovoljno za snabdevanje 230.000 prosečnih domaćinstava.

- Vodeće ruske energetske kompanije u Srbiji prisutne su kroz saradnju Gazproma i Srbijagasa, kao i kroz većinsko vlasništvo Gazpromnjefta u NIS-u, ali želimo da tu saradnju proširimo i na druge aspekte proizvodnje energije, a u saradnji sa ruskim partnerima - rekao je Antić.


On je naglasio da će Gazprom energoholding za realiziaciju projekata koji su od interesa za obe strane imati punu podršku Vlade Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Energija

OIE SRBIJA 2024: Otkriveno kako će izgledati druge aukcije u Srbiji, EPCG počinje da gradi prvu vetroelektranu u oktobru

Druge aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije u Srbiji trebalo bi da budu raspisane u novembru, i to 300 MW za vetar i 100 MW za solar uvećanih za 25 MW preostalih iz prošlih aukcija. Cene će biti značajno niže nego na prethodnim aukcijama, ali dovoljne za privlačenje investitora, poručio je na konferenciji OIE SRBIJA 2024 Rade Mrdak, posebni savetnik ministarke u Ministarstvu rudarstva i energetike.On je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.