NavMenu

Leoni svečano obeležava početak izgradnje fabrike u Kraljevu 11. oktobra

Izvor: eKapija Sreda, 26.09.2018. 13:56
Komentari
Podeli
Sa konferencije za novinareSa konferencije za novinare
Nemački proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj industriji Leoni svečano će 11. oktobra obeležiti početak izgradnje fabrike u Kraljevu, na kojoj su radovi počeli u avgustu. Sa završetkom ovog pogona, početkom 2020. godine, Srbija će biti jedina evropska zemlja u okviru Leoni divizije kablovskih sistema u kojoj se nalaze četiri proizvodne jedinice.

- Do kraja 2019 biće izgrađeno 6800 m2 fabrike u Kraljevu. Prvi primerci izaći će iz fabrike u februaru, a građevinski deo biće gotov do kraja 2019 - najavio je Klemen Saks, generalni direktor Leoni Srbija.

Od početka rada u Srbiji 2009. godine, Leoni je investirao oko 90 mil EUR u objekte i opremu. Kompanija u fabrikama u Malošištu, Prokuplju i Nišu zapošljava oko 6000 ljudi, a sa punim kapacitetom fabrike u Kraljevu taj broj će porasti na više od 10.000 čime će nemački investitor postati najveći poslodavac u industrijskom sektoru u Srbiji.

Kako Srbija postaje sve važnija u strategiji razvoja Leoni divizije kablovskih sistema, Upravni odbor je po prvi put u poslednjih 10 godina 25. i 26. septembra organizovao Sastanak generalnih direktora van Nemačke, upravo u Srbiji.

Kompanija u Srbiji navode, beleži stalno rastući trend od otvaranja prve fabrike 2009. godine.

U 2017. postignut je obim prodaje od 150 mil EUR a od 2009. u našoj zemlji proizvedeno je 1.5 miliona kablovskih setova. Kupci proizvoda iz Srbije su vodeći globalni proizvođaci automobila, među kojima su i BMW i Mercedes - rečeno je na konferenciji za novinare u Nišu.

- Verujemo u razvoj našeg poslovanja u Srbiji. I u novoj fabrici u Kraljevu obezbedićemo moderne uslove za više hiljada ljudi. Sa druge strane potrebno nam je predvidivo i stabilno političko i ekonomsko okruženje kako bismo osigurali dalji rast našeg biznisa u Srbiji - rekao je Martin Šutem član odbora direktora Leoni grupe i direktor Leoni divizije kablovskih sistema nakon sastanka generalnih direktora ove divizije u Nišu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.09.2024.  |  Agro

Swisslion-Takovo: U planu nove investicije u Slatke kuće, zatvaraju se samo objekti koji se nisu dokazali na tržištu

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se zatvara Slatka kuća (Swisslion-Takovo). Kako su naveli za Blic Biznis iz kompanije Swisslion-Takovo, neće se zatvarati konkretno te prodavnice, već planiraju nova investiranja, a zatvoriće se samo oni objekti koji se nisu dokazali na tržištu. "Slatke kuće" predstavljaju lanac maloprodajnih objekata specijalizovan za prodaju i promociju proizvoda iz proizvodnog asortimana

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.