NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Tamara Milovanović

Izvor: eKapija Utorak, 19.12.2017. 13:53
Komentari
Podeli
Tamara MilovanovićTamara Milovanović
Tamara Milovanović deo je kompanije VELUX Srbija već 20 godina, a od 2011. je na poziciji generalne direktorke.

VELUX Srbija je uvoznik i distributer VELUX krovnih prozora, opšivki i opreme za zaštitu od sunca i toplote na tržištu Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, a edukaciju je nastavila kroz razne interne i eksterne programe, uključujući i Henley Business School. Zaljubljenik je u potkrovlja, dnevnu svetlost i svež vazduh, majka dve tinejdžerke.

Pitali smo Tamaru Milovanović šta je, po njenom mišljenju, obeležilo 2017. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Za kompaniju VELUX Srbija događaj godine je lansiranje krovnog prozora sa trostrukim staklom u "standard plus" kategoriji, što je cenovno najpristupačniji krovni prozor a takvim energetskim performansama. Proizvod je izazvao veliku pažnju kupaca, a to je i pokazatelj sve veće osvešćenosti građana Srbije o važnosti i isplativosti ulaganja u energetsku efikasnost.

Ovo je bila godina u kojoj smo obeležili 20 godina uspešnog poslovanja na tržištu Srbije, a sama završna proslava u krugu poslovnih partnera i klijenata na najbolji način je pokazala status i ugled koji kompanija i brend VELUX imaju u građevinskoj industriji.

PROMAŠAJ GODINE

- Nemogućnost da se definitivno stane na put nasilju prema ženama, senzacionalističko izveštavanje medija o nasilju i veliki broj ubijenih žena, koje su pre svog tragičnog kraja bezuspešno tražile pomoć od institucija.

LIČNOST GODINE

- Složila bih se sa Time magazinom i istakla sve one poznate i nepoznate žene koje su imale hrabrosti da se suoče sa svojim zlostavljačima i prekinu lanac tišine koji okružuje seksualno zlostavljanje i uznemiravanje žena. Ovo nije samo američka ili holivudska priča – ovo je priča koju mogu ispričati milioni žena širom sveta u svim sferama porodičnog, poslovnog i javnog života.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Unapređenje e-uprave, čija je osnovna svrha da građanima i privredi olakša svakodnevni život i funkcionisanje. Daleko je to od idealnog, ali treba i dalje da ostane prioritet države.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Zastarevanje slučaja Alekse Jankovića i činjenica da se i dalje ništa konkretno ne radi po pitanju zaustavljanja vršnjačkog nasilja.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- Očekujem da će se nastaviti trend investiranja u stanogradnju i da će se pri tom voditi računa o kvalitetu i energetskoj efikasnosti proizvoda koji se koriste u građevinarstvu. Zaista, ni kao država, ni kao građani, nismo toliko bogati da bismo nastavili da rasipamo energiju. Potrebna su dodatna ulaganja i fokus na energetski efikasno renoviranje postojećeg stambenog fonda, gde država mnogo može da pomogne subvencijama i edukacijom stanovništva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.