NavMenu

"Topola" spremna za izvoz na tržište EU - uskoro stiže i izvoznički broj

Izvor: Glas javnosti Sreda, 30.04.2008. 10:05
Komentari
Podeli


Industrija mesa "Topola" iz Bačke Topole treba da u narednih mesec dana od Uprave za veterinu Ministarstva za poljoprivredu dobije izvoznički broj i svrsta se na listu srpskih klanica koje su spremne da izvoze u Evropsku uniju.

Cilj preduzeća "Topola", koje ispunjava sve standarde predviđene propisima EU, jeste da se vrati na to tržište na kojem je osamdesetih godina imalo značajnu prodaju. Predviđeno je da se sa otvaranjem tog tržišta značajno poveća izvoz koji je u prva četiri meseca ove godine zabeležio rast od 15% u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je u tom preduzeću.

Klaničari trenutno celokupan asortiman proizvoda prodaju u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, a blizu je, kako ističu, i dogovor o izvozu u Rusiju. U tom preduzeću ukazuju da bi država trebalo da pomogne izvoznicima tako što će uvesti stimulacije za izvoz u zemlje, potpisnice CEFTA sporazuma dok on ne zaživi u praksi, kao i da je potrebno izjednačiti stimulacije koje se daju za izvoz svežeg mesa od 20% i prerađevina za koje pomoć iznosi 10% van zemalja CEFTA sporazuma.

Ulaganje u podizanje kvaliteta proizvoda osnovna je orijentacija u "Topoli", čija je "čajna kobasica" nosilac znaka "Najbolje iz Vojvodine", a proizvodi te klanice imaju i pečat "Kraljevske porodice Karađorđević".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Ivan Banković, predsednik Sindikata Centar GSP Beograd - Javni prevoz u prestonici zreo za temeljne promene, jedan od modela i osnivanje kompanije koja bi obuhvatila i javni i privatni kapital

Javni prevoz u Beogradu je 14. oktobra obeležio 132 godine od uspostavljanja i puštanja u rad prve linije. Ali u kakvom stanju je ovu godišnjicu dočekao? Period između 131. i 132. godine obeležilo je ustupanje brojnih linija javnog prevoza privatnim prevoznicima u okviru upitnih javno-privatnih partnerstava, tenderi za kupovinu tramvaja i autobusa za koje su dobavljači bili poznati unapred, loš kvalitet usluge na mnogim linijama, a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.