NavMenu

U "Kombank Areni" počela montaža bazena za Evropsko prvenstvu u vaterpolu - Vrednost investicije 1,25 mil EUR

Izvor: Novosti Ponedeljak, 28.12.2015. 10:17
Komentari
Podeli

(Foto: tanyast77/shutterstock.com)
Montaža bazena na kojima će se najbolje selekcije Starog kontinenta u periodu od 10. do 23. januara 2016. godine boriti za najviši plasman na Evropskom prvenstvu u vaterpolu počela je 27. decembra u beogradskoj "Kombak Areni", prenose "Novosti".

- Skoro godinu dana smo čekali da krene izgradnja, koja će trajati do 4. januara, kada će početi da se pune bazeni. Imali smo sreće da izaberemo prave profesionalce, italijanska kompanija "Myrtha Pools" se već oprobala na mnogim evropskim i svetskim takmičenjima, a generalni snabdevač je "LEN"- istakao je predsednik Izvršnog odbora EP 2016. Raša Ristivojević.

Kako navode "Novosti", već su postavljene zavese ispred istočne tribine, koje će razdvojiti dva bazena (takmičarski i za zagrevanje), a skoro su završene i komentatorske pozicije. Kada se sve montira, 4. januara počeće punjenje bazena, zapremnine oko 1.300 kubika vode. Punjenje i zagrevanje vode trajaće 36 sati.

- Završili smo prvu fazu priprema i počeli realizaciju. Imaćemo pet faza, a među njima je i demontaža bazena i postavljanje u Vrnjačkoj Banji, gde će biti formiran nacionalni centar za potrebe VSS- objasnio je direktor preduzeća EP 2016. Darko Udovičić.

Za kupovinu bazena Vlada Srbije je izdvojila 1,25 mil EUR.

- U cenu su uračunata oba bazena, njihov transport, radovi u Beogradu, demontaža, skladištenje, transport u Vrnjačku Banju, instalacija i puštanje u rad na finalnoj lokaciji. Vodili smo računa o svakom dinaru i mislim da će se uloženi novac višestruko vratiti- naglasio je Udovičić.


On je dodao da su se za toplu vodu i grejanje "Kombank arene" pobrinule "Beogradske elektrane", te da je urađeno prilagođavanje primarnog toplovodnog voda u okviru kotlarnice "Arene".

Evropsko prvenstvu u vaterpolu trajaće od 10. do 23. januara, i biće najveće do sada. Prvi put će se takmičiti 16 muških i 12 ženskih selekcija, a za 14 dana biće odigrano 100 utakmica. Prodaja karata ide dobro, a kapacitet je 11.000 mesta.

- U donjem nivou ima 3.750 mesta, a za 10. januar, kada je otvaranje Šampionata i klasik Srbija - Hrvatska, kao i za 23, finalni dan, skoro da nema karata za taj sektor. To nam govori da će "Arena" biti prepuna- ističe Udovičić.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Toyota i BMW napuštaju ideju baterijske elektrifikacije automobila

Iz analiza koje se odnose na vodonik kao gorivo budućnosti, izdvajala su se dva pitanja: kada će vodonički automobili preuzeti tržište i koliko će koštati i vozila i gorivo? Na ova pitanja, Toyota i BMW su dali zajednički odgovor kroz potpisivanje ugovora o saradnji koji se bavi istraživanjem i razvojem tehnologije proizvodnje vodoničkog modela. Ova saradnja predstavlja značajan korak napred na putu prema održivoj mobilnosti , a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.