NavMenu

Srbija dobila prve menadžere izvoza- U planu jačanje konkurentnosti i regionalne privredne saranje

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.12.2015. 13:51
Komentari
Podeli
Prvim polaznicima obuke za menadžere izvoza danas su u Privrednoj komori Srbije (PKS) uručeni međunarodno priznati sertifikati, a predsednik ove institucije Marko Čadež je tom prilikom saopštio da je u planu organizacija ovakvih obuka širom zemlje.

- Ovo je prvi korak, a sada krećemo da radimo ovakve obuke menadžera u celoj Srbiji da bi mogli da radimo u saradnji sa regionalnim privrednim komorama i jačamo srpsku privredu - rekao je Ćadež, koji je sa direktorom Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martinom Knapom polaznicima uručio sertifikate.

Kako je istakao, PKS je većinu svojih aktivnosti usmerila ka podršci izvozu, a sve u cilju da privreda napreduje. - Potrebno je da podignemo kapacitete kod kompanija da uspešnije izvoze i da budu konkurentnije i nastupaju na stranim tržištima - kazao je Čadež.

Direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap ukazao je na značaj izvoza za nacionalnu ekonomiju i zahvalio svima koji su dali doprinos programu Otvorenog regionalnog fonda koji je finansirao početak programa, kao i partnerima u PKS. - Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo imati nove mogućnosti da se uručuju ovakve diplome i u regionionalnim privrednim komorama širom Srbije - poručio je Knap.

Dobitnicima sertifikata obratio se i projektni menadžer Otvorenog regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine u Jugoistočnoj Evropi GIZ-a Jasmin Valjevac, napomenuvši da ta organizacija podržava projekte regionalne saradnje koji imaju za cilj jačanje konkurentnosti i povećanje izvoza kompanija. On je dodao da je u poslednjih osam godina fond podržao više od 20 projekata regionalne saradnje.


Menadžeri koji su prošli obuku, a među kojima su predstavnici preduzeća "Geneza", "Termoprodukt", "Galenika fitofarmacija", "Delta motors", "Afrodite Mode Collection" i drugih, istakli su da je obuka za bila veoma važna i da im je najznačajnije to što su osim teorijskog dela imali i praktičan deo koji im je omogućio da "primene alate" na konkretnim zadacima.

Obuku menadžera za izvoz, radi jačanja konkurentnosti i izvozne sposobnosti kompanija organizovale su Privredna komora Srbije i Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK). Obuka je deo projekta Otvorenog regionalnog fonda (ORF) Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koji finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2024.  |  Industrija

Slađana Pantović, PS Fashion, o nastanku popularnog brenda - Bakin gen, čuveni "petsto kec" i snovi koji se ostvaruju (FOTO)

Priča o izboru karijere deteta nikada nije laka tema za roditelje, pogotovo kada trendovi i razvoj industrije kasnije i diktiraju njihovu platežnu moć, ali da dete već od najranije dobi može da pokaže za šta je sazdano i da mu samo treba omogućiti da razmahne krila i poleti primer je Slađane Pantović (54) iz Čačka. Verujemo da postoji mnogo onih koji ne znaju iza kog brenda se zapravo krije ovo ime, ali ako kažemo PS i dodamo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.