NavMenu

Berza struje u Srbiji dobila licencu za rad - Niže cene za građane početkom 2016. godine

Izvor: RTV Sreda, 18.11.2015. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
Berza struje u Srbiji dobila je od danas licencu za rad, a na njoj će se prodavati i kupovati svi viškovi struje, kako za kompanije tako i za građane.

Srbija će trgovanjem strujom u regionu zaraditi oko 400 mil EUR, a jeftinija struja za građane se očekuje početkom 2016. godine.

Na berzi struje pod nazivom SEEPEX od samog početka trgovaće i Crna Gora i Makedonija, a kasnije bi se priključile Mađarska, Poljska, Rumunija i druge države regije.


Strujom će se trgovati kao akcijama na berzi.

Isporučioci energije nisu samo proizvođači, već i trgovci koji su prema važećim zakonima registrovani, a u Srbiji ih ima 35.

Od 2017. godine građani će moći da biraju ko će ih snabdevati strujom i po kojoj ceni, a očekuju se bar 5% niže cene struje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.10.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Toyota i BMW napuštaju ideju baterijske elektrifikacije automobila

Iz analiza koje se odnose na vodonik kao gorivo budućnosti, izdvajala su se dva pitanja: kada će vodonički automobili preuzeti tržište i koliko će koštati i vozila i gorivo? Na ova pitanja, Toyota i BMW su dali zajednički odgovor kroz potpisivanje ugovora o saradnji koji se bavi istraživanjem i razvojem tehnologije proizvodnje vodoničkog modela. Ova saradnja predstavlja značajan korak napred na putu prema održivoj mobilnosti , a

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.