NavMenu

Premijera predstave "Rodoljupci" 30. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.09.2015. 14:34
Komentari
Podeli
Dramski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu održao je u četvrtak 10. septembra prvu čitaću probu za predstavu "Rodoljupci", po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji i scenografiji Andraša Urbana.

Biće to, ujedno, treća postavka ovog "veselog pozorja u pet dejstvija" u nacionalnom teatru, a premijera je planirana za 30. oktobar na Velikoj sceni, saopštili su iz pozorišta.

U podeli su Slobodan Beštić (Žutilov), Anastasia Mandić (Nančika), Suzana Lukić (Milčika), Pavle Jerinić (Šandor Lepršić), Nela Mihailović (Gospođa Zelenićka), Hadži Nenad Maričić (Šerbulić), Nikola Vujović (Smrdić), Predrag Ejdus (Gavrilović), Branko Jerinić (Nađ Pal), Bojan Krivokapić (Skoroteča)...

Dramaturzi su Slavko Milanović i Suzana Vuković, koja je i saradnik reditelja, kompozitor je Irena Popović Dragović, a kostimograf Marina Sremac.


Za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović, scenski pokret uradiće Tamara Antonijević, dok je Mirašu Vuksanoviću poverena realizacija scenografije.

U autorskoj ekipi su i Maksim Milošević (asistent reditelja), Milorad Jovanović (izvršni producent), Jasmina Urošević (organizator), Gordana Perovski (sufler) i Aleksandra Rokvić (inspicijent).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineski Minth Holdings gradiće fabriku za proizvodnju električnih vozila u Inđiji - U narednih 10 godina planirano ulaganje od 870 mil EUR i posao za 2.200 radnika

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited, u cilju uspostavljanja novog proizvodnog pogona u Srbiji. Planirano je da u toku desetogodišnjeg investicionog perioda nivo bude uloženo 870 mil EUR, kao i da bude zaposleno 2.220 radnika. Ovaj investicioni projekat, kako je saopšteno, obuhvata uspostavljanje novih pogona

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.