Centralna Banka BiH Sarajevo

Potpuni naziv:

Centralna Banka Bosne i Hercegovine Sarajevo

Odgovorno lice:

Jasmina Selimović

Matični broj:

?????????????

Datum osnivanja:

??.??.????.

Contact

Sedište firme
Adresa:Maršala Tita 25, 71000 Sarajevo
Telefon: ??? (?)?? ??? ???
??? (?)?? ??? ???
Fax: ??? (?)?? ??? ???
??? (?)?? ??? ???
Email:no-reply@example.com
no-reply@example.com

Status, income, ownership

Oblik svojine:

state property

Activity description

ORGANIZACIJA CENTRALNE BANKE

Najviši organ Centralne banke Bosne i Hercegovine je Upravno vijeće, koje je nadležno za utvrđivanje monetarne politike i kontrolu njenog provođenja, organizaciju i strategiju Centralne banke u skladu s ovlaštenjima utvrđenim Zakonom. U prvih šest godina, Upravno vijeće činili su guverner, koji je bio i predsjedavajući, i tri člana, od kojih su dva (Bošnjak i Hrvat) iz Federacije BiH i jedan (Srbin) iz Republike Srpske. Nakon toga, Upravno vijeće se, prema Zakonu o CBBiH, sastoji od pet osoba koje imenuje Predsjedništvo na period od šest godina. Vijeće za guvernera imenuje jednog od svojih članova.
Upravu Centralne banke čine guverner i tri viceguvernera, koje je imenovao guverner uz odobrenje Upravnog vijeća. Zadatak Uprave je operativno rukovođenje poslovanjem Centralne banke. Osoblje Centralne banke raspoređeno je u tri odjela, za koje su nadležni viceguverneri.
Glavni ured Centralne banke Bosne i Hercegovine je u Sarajevu. Centralna banka BiH ima tri glavne jedinice i dvije filijale. Glavne jedinice su Glavna jedinica Sarajevo, Glavna banka Republike Srpske Banja Luka i Glavna jedinica Mostar. Filijale su Brčko Distrikt i Filijala Glavne Banke RS Pale.

Prikaži pun opis

Objekti i toponimi

view all
Maršala Tita 25, Sarajevo, BiH
SARAJEVO-GRAD

News

view all

03.07.2024.  |  Finance

Vidović: Infinity grupa nakon preregistracije otvara račun u IRB-u

Ministarka finansija RS Zora Vidović potvrdila je za Capital da su zakonske izmjene kojima je omogućeno da Investiciono-razvojna banka obavlja poslove platnog prometa, između ostalog, donesene i kako bi se pomoglo firmama koje su Sjedinjene Američke Države stavile na crnu listu. Podsjećanja radi, Vlada RS u ponedeljak je po hitnom postupku utvrdila izmjene i dopune Zakona o bankama

Iz kataloga roba i usluga

Safe-deposit boxes

Banking and investment services

Banking services

Central bank services

International payment transfer services

Financial consultancy services

Other contacts

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit Sed eget rutrum mauris In eu congue sapien Integer a leo sed orci semper auctor Etiam a nisl euismod elementum orci vel condimentum enim Sed placerat velit eget neque venenatis molestie Nunc accumsan ante et pharetra dapibus massa felis tincidunt mauris lobortis ornare sem lectus sit amet ante Aenean vitae mauris hendrerit lacinia tellus cursus iaculis lorem Nam vel magna id lorem convallis malesuada Pellentesque purus orci condimentum sit amet suscipit quis pharetra sed ex

Isporučioci