Akcijski fond Republike Srbije

Potpuni naziv:

Akcijski fond Republike Srbije

Odgovorno lice:

Aleksandar Gračanac

Matični broj:

????????

PIB:

?????????

Pretežna delatnost:

(????) Lorem ipsum

Contact

Adresa:Bulevar Kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd
Telefon: ??? (?)?? ?? ?? ???
??? (?)?? ?? ?? ???
Fax: ??? (?)?? ?? ?? ???
Email:

Status, income, ownership

Oblik svojine:

state property

Activity description

Akcijski fond Republike Srbije pored Agencije za privatizaciju na osnovu Zakona o privatizaciji, Zakona o Agenciji za privatizaciju i Zakona o Akcijskom fondu donetih u 2001. godini, predstavlja specijalizovanu finansijsku instituciju Ministarstva privrede koja će omogućiti da se proces privatizacije završi do kraja, vodeći računa da se pri tom imenuju vlasnici nad celokupnim državnim kapitalom.

Akcijski fond prodaje akcije koje su preostale iz prethodnog postupka privatizacije, na osnovu ranijeg Zakona o privatizaciji i drugih akata koji su uređivali svojinsku transformaciju. Istovremeno Akcijski fond doprinosi porastu prometa akcija, i odigrao je pionirsku ulogu u formiranju tržišta kapitala u Srbiji, procesom privatizacije.
Prikaži pun opis

News

view all

05.10.2021.  |  Industry

Sud doneo rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka za čačansku Fabriku reznog alata

Privredni sud u Čačku doneo je rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom reznog alata u ovom gradu zbog trajnije nesposobnosti plaćanja i gubitku koji je iznad visine kapitala. Predlog za pokretanje postupka podnelo je Ministarstvo privrede a očekuje se i stav Ministarstva odbrane koje je aprila 2019. izdalo fabrici trogodišnju dozvolu za proizvodnju naoružanja i

Iz kataloga roba i usluga

Security brokerage services

Isporučioci