NavMenu

Fiskalni savet Republike Srbije

Potpuni naziv:

Fiskalni savet Republike Srbije

Odgovorno lice:

Blagoje Paunović

Matični broj:

????????

PIB:

?????????

Kontakt

Adresa:Nemanjina 17, 11000 Beograd
Telefon: ??? ?? ??? ????
Fax: ??? ?? ??? ????
Email:no-reply@example.com

Status, prihod, vlasništvo

Oblik svojine:

državna

Opis delatnosti

U Srbiji su izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu u oktobru 2010. godine ustanovljeni Fiskalni savet i fiskalna pravila. Nova institucija i novi principi u fiskalnom sistemu Republike Srbije treba da pomognu u ostvarivanju fiskalne i finansijske stabilnosti, transparentnosti i predvidivosti.

Fiskalni savet je nezavisan državni organ, odgovoran Narodnoj skupštini Republike Srbije. Narodna skupština je 31. marta 2011. godine donela odluku o izboru članova Fiskalnog saveta, a polaganjem zakletve pred Narodnom skupštinom, 5. aprila 2011. godine, Fiskalni savet je preuzeo dužnost. Fiskalni savet sastoji se od tri člana, a za vršenje stručnih i administrativnih poslova obrazuje stručne službe. Funkcionisanje Fiskalnog saveta određeno je Zakonom o budžetskom sistemu.
Prikaži pun opis

Vesti

Vidi sve

24.09.2024.  |  Finansije

Predsednik Fiskalnog saveta: Stabilnost finansija nije ugrožena, ali su troškovi zaduživanja visoki

U Skupštini Srbije vodile su se velike polemike o rebalansu budžeta. Blagoje Paunović, novi predsednik Fiskalnog saveta, rekao je gostujući u Jutarnjem programu da se u osnovi neće ugroziti fiskalna i makroekonomska stabilnost države. Blagoje Paunović navodi da su prihodi i rashodi kredibilno budžetirani, ali da su prihodi mogli biti i veći od projektovanih. - Po našim procenama to bi