NavMenu

Vujović: Intenzivirana izgradnjа 340 kilometara kanalizacione mreže

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.08.2024. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda širom Srbije su intenzivirani, a to je od velike važnosti za očuvanje životne sredine, ocenila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona je rekla da je kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine u ovom trenutku ugovoreno ili je u izgradnji više od 340 kilometara kanalizacione mreže, a stekli su se uslovi i počela je izgradnja ili rekonstrukcija i više postrojenja za preradu otpadnih voda.

Ona je najavila početak novih radova u ovoj godini, dodavši da će izgradnja i rekonstrukcija postrojenja za preradu otpadnih voda doprineti očuvanju naših reka i jezera, jer će se, kroz proces prečišćavanja, u recipijent ispuštati tehnički ispravna voda.

- Da bi postrojenja mogla da rade u punom kapacitetu, neophodna je izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže, na čemu intenzivno radimo, a u narednom periodu ćemo raditi još brže. Samo u poslednja dva meseca potpisan je niz ugovora, na osnovu kojih uskoro kreću radovi na terenu, a i u narednom periodu predstoji izbor izvođača za realizaciju projekata širom zemlje - uverava ona.

Vujović je navela da je do sada ugovorena izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu, Sečnju i Apatinu, a njihova rekonstrukcija u Bečeju i Beloj Palanci. Ukazala je i na to da plan za tekuću godinu obuhvata i početak realizacije projekata u Valjevu, Bačkoj Palanci, Pećincima i u drugim lokalnim samoupravama.

Ona je rekla da se trenutno izvode radovi na izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže i to u dužini od više od 200 kilometara u Nišu, Pećincima, Raški, Boljevcu, Temerinu, Leskovcu i Staroj Pazovi.

- Očekuje se da uskoro počnu radovi na izgradnji više od 100 kilometara kanalizacione mreže na teritoriji Bečeja, Priboja i Zrenjanina, a sledi i ugovaranje radova za izgradnju kanalizacione mreže i u Topoli, Vrbasu, Valjevu itd - kazala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.08.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Prevoznici protiv ukidanja stajališta kroz Beograd i prebacivanja međugradskih linija iz pravca juga na obilaznicu

Međugradski autobuski prevoznici koji u glavni grad dolaze autoputem Beograd-Niš saopštili su da je odbijena njihova inicijativa da se zadrži autobuska stajalište "Autokomanda", nakon izmeštanja glavne autobuske stanice na Novi Beograd. - Eventulno ukidanje ovog stajališta biće na štetu putnika i za posledicu će imati produžetak putovanja za bar još sat vremena - navodi se u dopisu koji su prevoznici uputili gradonačelniku Beograda

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.