NavMenu

Da li propada najveća kompanija za iznajmljivane smeštaja - Deonice Airbnb pale 13%

Izvor: Blic Sreda, 14.08.2024. 17:13
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/InstagramFOTOGRAFIN)
Deonica Airbnb-a, diva za kratkoročni najam, pala je za gotovo 13% nakon što je smanjio svoje projekcije prihoda za treće tromesečje i potvrdio da vidi znakove usporavanja potražnje gostiju iz SAD-a tokom prošlonedeljnog poziva o zaradi. Izvršni direktori brzo su ukazali na to da potrošači menjaju svoje navike potrošnje. Ali Airbnb-ove poteškoće takođe su rezultat toga što se putnici umesto toga odlučuju za hotele, piše Dan Latu iz Business Insidera.

To je velika promena u odnosu na pre samo nekoliko godina kada je Airbnb bio u procvatu jer su ljudi tražili kako da pobegnu iz gradova u potrazi za dodatnim prostorom i svežim vazduhom. Ali, godine koje su usledile nisu uvek bile blagonaklone prema Airbnb-u.

Sve veći broj gradova zabranjuje ovu platformu.

Airbnb je signalizirao da bi mogao tražiti inspiraciju od svog rivala - hotela. Glavni poslovni direktor kompanije rekao je za Blumberg da razmatra ponudu luksuznih usluga za goste u pokušaju da povrati goste hotela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.08.2024.  |  Industrija

Nemačka ministarka: Nije pitanje da li će biti kopanja litijuma u Srbiji, nego da li ćemo to uraditi mi ili Kinezi

Proteklih godina u Srbiji je bilo mnogo protesta. Ono što ovaj čini posebnim jeste njegova sposobnost povezivanja s različitim društvenim miljeima i grupama. To pokret čini širokim i snažnim, ali i teškim za koordinaciju, piše švajcarski Noje Cirher cajtung. Srž su, navodi se, lokalna ekološka udruženja, koja su se okupila pod sloganom: Ne damo Jadar! To ne čudi, jer nijedna tema ne mobiliše toliko građana kao zaštita životne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.